Brouwerij Leffe

Brouwerij Leffe is vernoemd naar de Leffe Abdij in Dinant. Hendrik de Blinde, graaf van Namen, schonk in 1152 de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Leffe bij Dinant aan de abdij van Floreffe, op voorwaarde dat de Norbertijnen er een tweede huis van het klooster vestigden.

De abdij van Leffe werd dus in 1152 gesticht door de Norbertijnen van Floreffe. In 1240 verwierven de monniken de brouwerij van Saint-Médart, aan de overkant van de Maas, en brachten haar over naar de abdij zelf. In 1466 verloor de abdij het eigendomsrecht op de brouwerij.

In 1954 al werd Brouwerij Artois hoofdaandeelhouder. De productie werd in 1977 overgeheveld naar Brouwerij Grade in Mont-Saint-Guibert, tot de sluiting in 1996. Tegenwoordig wordt Leffe gebrouwen bij de brouwerij van Stella Artois in Leuven.

Onze topbieren

8,0

Leffe d'Été Zomerbier

Leffe

Leffe d'été zomerbier is een Belgische blond, verfrissend met een subtiele zoetheid. Dit bier maakt de mooiste zomerse zonsondergangen nog mooier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Leffe 0.0%

Leffe

Leffe 0.0% is een blond alcoholvrij bier. Het is het eerste abdijbier dat geheel zonder alcohol werd gebrouwen. 'Het alcoholvrije bier blijft trouw aan de kwaliteit en authenticiteit van de bekende alcoholhoudende bieren', zo zeggen ze bij Leffe.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Leffe Royale Ella

Leffe

Leffe Royale Ella is een sterk Blond bier. Om dit Limited edition bier te brouwen selecteerde de Leffe meesterbrouwer Ella hop uit de Derwent Valley in Australië. Deze hop bevat toetsen van hout en vruchten, met ondertonen van eik, zwarte thee, passievrucht en zwarte bes. Door de dry-hopping zijn deze smaken versterkt.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25 Biercoin

Primeur Tivoli-Vredenburg met nieuw 0,0%-bier op fles en tap

Om te vieren dat TivoliVredenburg en bierconcern AB InBev het partnership verlengen, stroomt vrijdag voor het eerst Jupiler 0,0% uit de tap.

Verder lezen

Leffe Blond 0.0% eind deze maand in de horeca

Leffe Blond 0.0% is het eerste alcoholvrije abdijbier dat verkrijgbaar is in ons land. Vanaf eind april kun je het bier proeven in de horeca.

Verder lezen

Launchparty Beergeeks bier Body & Soul bij Rock City Beers

Body & Soul, het bier gebrouwen door Beergeeks, beleeft morgen zijn officiële release. Dat gaat gepaard met een hele happening bij Rock City Beers in Amersfoort.

Verder lezen

AB InBev test duurzame displays

AB InBev test met Plus supermarkten nieuwe duurzame displays die de brouwer moeten helpen bij het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen.

Verder lezen