Brouwerij Leffe

Brouwerij Leffe is vernoemd naar de Leffe Abdij in Dinant. Hendrik de Blinde, graaf van Namen, schonk in 1152 de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Leffe bij Dinant aan de abdij van Floreffe, op voorwaarde dat de Norbertijnen er een tweede huis van het klooster vestigden.

De abdij van Leffe werd dus in 1152 gesticht door de Norbertijnen van Floreffe. In 1240 verwierven de monniken de brouwerij van Saint-Médart, aan de overkant van de Maas, en brachten haar over naar de abdij zelf. In 1466 verloor de abdij het eigendomsrecht op de brouwerij.

In 1954 al werd Brouwerij Artois hoofdaandeelhouder. De productie werd in 1977 overgeheveld naar Brouwerij Grade in Mont-Saint-Guibert, tot de sluiting in 1996. Tegenwoordig wordt Leffe gebrouwen bij de brouwerij van Stella Artois in Leuven.

Onze topbieren

7,4

Leffe d'Été Zomerbier

Leffe

Leffe d'été zomerbier is een Belgische blond, verfrissend met een subtiele zoetheid. Dit bier maakt de mooiste zomerse zonsondergangen nog mooier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Leffe Royale Blonde

Leffe

Leffe Royale Blonde is een blond bier. Het bier is gebrouwen met Engelse Whitbread Golding hop, een variëteit die doet denken aan citrusachtige, pittige citroen en elegante bloemige noten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Leffe Bruin 0.0

Leffe

Leffe Bruin 0.0 is een alcoholvrij Bruin bier. Een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Leffe Blond 0.0%

Leffe

Leffe Blond 0.0% is een blond alcoholvrij bier. Het is het eerste abdijbier dat geheel zonder alcohol is gebrouwen. 'Het alcoholvrije bier blijft trouw aan de kwaliteit en authenticiteit van de bekende alcoholhoudende bieren', zo zeggen ze bij Leffe.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Leffe Amber

Leffe

Leffe Amber is een adbijbier in de stijl Pale Ale met een kruidige en verfijnde smaak. Het is een volle Amber Ale met zachte karamel, pittige kers en vanille.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,2

Leffe Royale Ella

Leffe

Leffe Royale Ella is een sterk Blond bier. Om dit Limited edition bier te brouwen selecteerde de Leffe meesterbrouwer Ella hop uit de Derwent Valley in Australië. Deze hop bevat toetsen van hout en vruchten, met ondertonen van eik, zwarte thee, passievrucht en zwarte bes. Door de dry-hopping zijn deze smaken versterkt.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Bud en Tivoli bouwen samenwerking uit

In tijden van crisis leer je je echte vrienden kennen. Reden voor AB Inbev en Tivoli Vredenburg de bestaande samenwerking uit te bouwen.

Verder lezen

Leffe in een nieuw jasje

Leffe introduceert een nieuwe statiegeldfles van 25cl. Bovendien ga je Leffe nu ook in de supermarkt zien in een opvallend geel bierkrat.

Verder lezen

Bier Butler Vrijdag: Leffe Bruin met stoofvlees risotto

Het is BierButler Vrijdag, tijd om voorbereidingen te treffen voor een lekker weekend. Wij hebben een heerlijke risotto voor je met de Leffe Bruin.

Verder lezen

Leffe doneert 1100 maaltijden

Sterrenchef Hans van Wolde is een van de sterrenchefs die maaltijden bereid voor in dit geval het personeel van het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam.

Verder lezen