6,8

Leffe Royale Blonde

Leffe (4)

Leffe Royale Blonde is een blond bier. Het bier is gebrouwen met Engelse Whitbread Golding hop, een variëteit die doet denken aan citrusachtige, pittige citroen en elegante bloemige noten.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.5%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
6,8

Het oordeel van de Bierista's

Leffe Royale Blonde is beoordeeld met een gemiddelde van 6,8 door onze Bierista's

6,8

Smaak

6,8

Zicht

6,7

Neus

Aroma
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,8

"Als je spreekt van speciaal bieren dan kun je dit een speciaal bier noemen, dat niet zo maar onder de blondjes valt. Op zich al niet makkelijk te drinken, maar ook niet zo voor de hand liggend bij spijzen. In zichzelf een verrassing als je het voor de eerste keer proeft. Dit had je niet verwacht (van een Leffe). Het flesje is ook maar 25 cl. Een bier als dit moet je echt leren drinken (genieten)."

Ton van der Koppel

19.295

Review
Aroma
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,8 Zicht Oranje gloed, helder en met koolzuur. Redelijk vol tikje gebroken wit en vrij fijn schuim, dat aardig stabiel blijkt.

6,7 Neus Licht moutig, beetje medicinaal in de neus. Geeft een indruk van gebrandheid.

6,8 Smaak Wat bitter van toonzetting en ook iets medicinaal. Geen gemoedelijk(e) jongen/meisje voor de even lekker weg drinkers. De nasmaak iets bitter, droog en nog steeds iets medicinaal.

Spijssuggestie Niet zo op goede voet met spijzen lijkend, maar als je experimenteert kom je vaak wel ergens.

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen

Bockbier in trek bij Bierista's

Het is het seizoen van Bockbier. Het lijkt er op alsof er meer verschillende bieren op de markt zijn dan ooit. Bierista's proeven en beoordelen.

Verder lezen