Leffe doneert 1100 maaltijden

23 december 2020

Leffe overhandigt  rond Kerst 1100 maaltijden van  sterrenchefs Hans Van Wolde en Lionel  Rigolet  aan ziekenhuizen in Nederland, België en Frankrijk.  AB InBev, de brouwer van de Leffe  abdijbieren, wil zo in de traditie van de abdij het zorgpersoneel bedanken en een hart onder de riem steken.   De brouwer  doneert daarnaast ruim 28.000 flesjes alcoholvrij bier Leffe 0.0% en  Leffe glazen waarop een boodschap van dankbaarheid staat.  

Sinds de start van de COVID-19 crisis is de druk op de zorgverleners hoog. Dit zal ook tijdens de kerstperiode het geval zijn. Daarom wil Leffe het zorgpersoneel een hart onder de riem steken. Samen met Hans Van Wolde van Brut 172 en Lionel Rigolet van Comme Chez Soi  doneert Leffe kant-en-klare gerechten. In Nederland Limburgse gehaktballetjes – en een vegetarische variant daarvan – gemaakt met Leffe Blond 0.0%. Deze lunchmaaltijden, 275 per ziekenhuis, worden met de Leffe truck afgeleverd in ziekenhuizen in Dinant, Antwerpen , Valenciennes  en het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Klein gebaar

Jasper Kessels, Retaildirecteur bij Bierbrouwerij AB InBev: “Leffe is een abdijbier. Het past in de eeuwenlange abdijtraditie om zorg te dragen voor elkaar. De druk op de zorgverleners is dit jaar hoog geweest en is dat nog steeds. Het zorgpersoneel levert fantastisch werk en daarom willen we hen bedanken met een maaltijd van écht sterrenniveau. Het is een klein gebaar, maar juist in deze tijden hopen we dat zo’n gebaar het verschil kan maken voor de medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.” 

Leffe Blond 0.0%

Naast de donatie van maaltijden  schenkt Leffe ook ruim 28.000 flesjes alcoholvrij bier en 11.000 gepersonaliseerde Leffe glazen aan 147 ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland, België en Frankrijk. "Net als in de eerste corona-golf hebben we contact opgenomen met verscheidene ziekenhuizen en zorginstellingen. Daardoor zullen we tijdens de kerstperiode ruim 28.000 flesjes alcoholvrije Leffe doneren. Als persoonlijk geschenk aan de zorgverleners zal Leffe eveneens 11.000 glazen doneren met daarin een boodschap van dankbaarheid gegraveerd”, zegt Kessels.