Brouwerij Epe Bier Collectief

Epe Bier Collectief is een bierbrouwerij uit Epe in de Nederlandse Veluwe. Het Epe Bier Collectief brouwt bier sinds 2012. Het Epe Bier Collectief is een ondernemer van Henk Overbosch, Henk Wesselink, Maarten de Groot en Edwin Raben.

Bieren zoals ZZZoef, Rein, Duuster Wit, Afschot, Praotnat en Papoen behoren tot het assortiment van deze brouwerij.

Onze topbieren

8,8

Epe Bier Veluws Vuur

Epe Bier Collectief

Veluws Vuur is een Russian Imperial Stout gebrouwen in samenwerking met Jopen. Het was voor brouwer Henk een lang gekoesterde wens om een zwaar bier te maken met ingrediënten van de Veluwe. Veel geroosterde mout, rogge en haver zijn gebruikt om een deze Imperial Stout te brouwen. Toevoeging van eikenhout geeft een mooi “Veluws” karakter aan het bier. Daarnaast is aan het bier een destillaat toegevoegd.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Epe Bier Rein

Epe Bier Collectief

Rein is een Quadrupel van Epe Bier Collectief. Een donkere amber kleur met een volle, rijke smaak. Het bier is licht bitter met een moutige boventoon en een licht hoppige nasmaak. Deze Rein is net even hoppiger en minder zoet dan andere Quadrupels.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Epe Bier Oak Afschot

Epe Bier Collectief

OAK Afschot is het Schwarzbier Afschot maar gerijpt op eikenhout. Het resultaat van zorgvuldig geselecteerde geroosterde mouten! In de geur en smaak hinten van koffie en cacao met lichte tonen van vanille en wat hout.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Epe Bier Duuster Wit

Epe Bier Collectief

Duuster Wit van Epe Bier Collectief is een Dunkelweizen. Een fijn doordrinkbaar bier met een oranje kleur, frisse geur en tonen van citrus en koriander in de smaak. Dit bier wordt gebrouwen bij de Sallandse Landbier Brouwerij.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Epe Bier ZZZoef

Epe Bier Collectief

ZZZoef van Epe Bier Collectief is een gemberbier gebrouwen met limoenblad uit Thailand. Een zacht, fris en prikkelend bier met de geur en smaak van verse gember gecombineerd met tonen van limoenblad en citrus.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,0

Epe Bier Afschot

Epe Bier Collectief

Afschot van Epe Bier is een Schwarzbier. Met de naam van dit bier wil het EBC de discussie over afschot van wild ondersteunen. In de geur tonen van koffie en cacao met een volle en robuuste. In de afdronk een smakelijk bittertje!

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Epe Bier Midas

Epe Bier Collectief

Epe Bier Midas is een 5 granen Tripel van 9,0%. Goudkleurig, smaakvol en elegant, met tonen van noten en citrus en een romige, kruidige smaak met pit.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Toon alle

'Waterfietsers' brouwen bier voor het goede doel bij De Eem

Henk Overbosch van Epe Bier Collectief is een de initiatiefnemers voor het brouwen van het een bier voor het goede doel.

Verder lezen