Brouwerij Brasserie Dubuisson

Brouwerij Dubuisson is opgericht in 1769 door Joseph Leroy, de oudste brouwerij in heel Wallonië. Het bedrijf wordt al 8 generaties lang doorgegeven en is ook nog altijd 100% onafhankelijk. In de tijd tussen 1769 en 1931 heeft dit bedrijf heel wat moeilijke tijden gehad, zo is het in bezit geweest van de troepen van Napoleon. Iedere keer heeft de familie Dubuisson het weer op gepakt en zijn doorgegaan. In 1933 brouwt Alfred Dubuisson een top Belgisch bier welke op Engelse traditie is gemaakt. Hij noemde het Bush Beer, het recept van dat bier is al 75 jaar hetzelfde. Tot op de dag van vandaag is de brouwerij erg populair gebleven.

Onze topbieren

8,0

Dubuisson Bush Prestige de Charmes

Brasserie Dubuisson

Dubuisson Bush Prestige de Charmes is een Tripel van 10,5%. Gerijpt op eiken vaten van witte bourgogne wijn.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Dubuisson Bush de Nuits

Brasserie Dubuisson

Dubuisson Bush de Nuits rijpt zes maanden in eikenhouten Bourgogne vaten van de wereldberoemde "Nuits St. Georges" wijngaard. Het resultaat is een bier van buitengewone complexiteit en diepte.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Dubuisson Bush Triple

Brasserie Dubuisson

Dubuisson Bush Triple is een blonde krachtige Tripel van maar liefst 9,5%. Een rond bier dat zeer rijk is aan aroma's door de hergisting op fles.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Bush Ambrée

Brasserie Dubuisson

Bush Ambrée ofwel de Bush Amber is een zeer zwaar bier. Deze gerstewijn heeft 12% alcohol. Ondanks deze alcoholische robuustheid heeft dit bier een ragfijne smaak. Niet voor niets is dit bier al ruim 75 jaar de trots van Brasserie Dubuisson.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Dubuisson Bush Pêche Mel

Brasserie Dubuisson

Dubuisson Bush Pêche Mel is een Fruitbier. Een vol en sterk amberkleurig bier met flink wat fruitige geuren en smaken. De perzikaroma’s zijn overduidelijk. De lichte moutigheid en de subtiele zoetheid maken het een mooi geheel.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Dubuisson Surfine

Brasserie Dubuisson

Dubuisson Surfine is een traditionele Saison. Het bier is goudkleurig en heeft vooral veel fruitige aroma's. Bij het proeven ontdek je direct het citrusfruit, wat bloemige tonen en een fijne kruidigheid. Friszuur in de nsmaak met een lichte bittere afdronk.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Bush Noël

Brasserie Dubuisson

Bush Noël van Brouwer Dubuisson is een zoet bier een plezierige hopsmaak. Dit is een gefilterd bier van hoge gisting en is uitsluitend gemaakt op basis van mout, hop, kandijsuiker en water. Er is veel karamelmout gebruikt wordt, daardoor krijgt dit bier een koperrode kleur en een uitzonderlijk volle smaak. De zorgvuldige dosering van de hop geeft het bier een licht fruitige smaak met een subtiel hoparoma.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,2

Dubuisson Premium Blanche

Brasserie Dubuisson

Dubuisson Premium Blanche is een verfrissend Belgisch Witbier. Deze dorstlesser heeft een alcoholpercentage van 5,0%.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle