Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch is opgericht in 2010 in Chaam, Noord-Brabant. Noord-Brabant staat bekend als het land van ‘de contente mens’. Brabanders zijn dus echte levensgenieters en houden van gezelligheid. De naam van deze Chaamse brouwerij geeft de Brabantse levensinstelling op treffende wijze weer. Pimpelmeesch is een namelijk samenstelling van pimpelen (drinken) en meesch, dialect voor mens. Eigenlijk is een pimpelmeesch dus een vrolijke drinker.

Het logo van de lachende pimpelmees is een knipoog naar waar de Dorpsbrouwerij voor staat: de blije drinkende mens. Echt bieren om eens goed van te genieten dus! Pimpel bieren zijn Goudpel Chaams Hoenderbier, 7.0%, india pale ale; Vurige Non Chaams Dubbel, 7.0%, speciaalbier, dubbel; Winterbier, 8.5%, winterbier en Zilverpel Chaams Hoenderbier, 6.5%, tarwebier

Onze topbieren

8,4

Pimpelmeesch Kerstsnol

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch

Kerstsnol is een ontdeugende uitvoering van het Chaams Winterbier van Brouwerij de Pimpelmeesch. Dit is een Belgische stijl Strong Ale. Het bier past perfect bij de winterse dagen door het verwarmende gevoel en rijke smaken. Aroma's van zoete mouten, karamel, bruine suiker en rozijntjes. In de smaak vooral zoet, plakkerig en verwarmend.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Pimpelmeesch Into the Wood

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch

Into the Wood is de Chaamse Dubbel van Brouwerij de Pimpelmeesch waar jenever aan is toegevoegd. Deze jenever is gedistilleerd van de Chaamse Dubbel en gelagerd met eikenhout. Het bier is daarna ook gelagerd met eikenhout.

Into the Wood heeft verwarmende smaken en aroma's van karamel en vanille door het eikenhout. Een licht moutige, bittere afdronk en een smaakvolle jenertwist in de smaak.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Pimpelmeesch Socius Oak

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch

Socius Oak van Brouwerij de Pimpelmeesch is een Imperial Stout gelagerd met eikenhout. Het donkere bier bevat sterk aanwezige tonen en aroma's van gebrande mouten en eikenhout. Het bier is mooi in balans door een licht zoete maar ook moutige, licht bittere afdronk. Drink dit bier ook eens met een scheut single malt whisky, het zal je verbazen. Socius is synoniem voor met gezel, kameraad, begeleider. Dat is wat deze Stout voor jou zal zijn; goed gezelschap.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Pimpelmeesch Blonde Snol

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch

Blonde Snol van Brouwerij de Pimpelmeesch is een ontdeugende uitvoering van de Chaamse Tripel. Dit krachtige bier komt licht gekoeld het best zijn recht, het fruitige en kruidige bouquet opent zich. De mouten, hoppen en toegevoegde kruiden zijn met zorg door de brouwer uitgekozen.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Pimpelmeesch Baken van Breda

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch

Baken van Breda van Brouwerij de Pimpelmeesch is een Blond en krachtig bier. Lichtblond van kleur en uitstekend dorstlessend. Het bier heeft een licht hoppige afdronk. De naam van dit bier verwijst naar de Grote Kerk van Breda. Al eeuwenlang torent deze kerk, als een baken, boven de stad uit.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Pimpelmeesch Heisse WeiBen

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch

Heisse WeiBen is een ontdeugende uitvoering van het Chaams Tarwebier van Brouwerij de Pimpelmeesch. Dit is een licht troebel Tarwebier. Goed gekoeld komen de aroma's en smaken van dit bier het beste uit. Denk aan tonen van kruidnagel en banaan. En lichte kruidigheid en zoetigheid in de smaak en licht kruidig in de afdronk. Een mooi bier bij asperges maar of mosselen worden heerlijk smaakvol gekookt in Chaams Tarwebier.

Tarwebier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Pimpelmeesch Chaamse Dubbel

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch

Chaamse Dubbel van Brouwerij de Pimpelmeesch is een robijnrode Dubbel. In de neus komen vooral aroma's karamel en zoete mouten naar boven. In de smaak is het bier lichtzoet en licht moutig bitter in de afdronk. Een mooi verwarmend bier dat heerlijk is bij en in een potje stoofvlees.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Pimpelmeesch Vurige Non

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch

Vurige Non van brouwerij de Pimpelmeesch is de Chaamse Dubbel van deze brouwerij. Chaamse Dubbel van Brouwerij de Pimpelmeesch is een robijnrode Dubbel. In de neus komen vooral aroma's karamel en zoete mouten naar boven. In de smaak is het bier lichtzoet en licht moutig bitter in de afdronk. Een mooi verwarmend bier dat heerlijk is bij en in een potje stoofvlees.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle