Brouwerij De Koninck

Brouwerij De Koninck is een Belgische bierbrouwerij. Op 26 juni 1827 kocht Joseph Henricus De Koninck hotel "De Plaisante Hof" in Antwerpen. Na zijn overlijden hertrouwde zijn weduwe met Johannes Vervliet en kocht het pand in 1833 weer om er een brouwhuis van te maken. Pas toen stiefzoon Carolus De Koninck de brouwerij in 1845 overnam verscheen de naam van de stamvader op de gevel, en dus op de flesjes.

Sindsdien heeft het bedrijf een flinke speurt gemaakt in populariteit. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de twee zonen van Bernard en Dominique Van den Bogaert, die technisch en commercieel directeur zijn van De Koninck. Duvel Moortgat nam de brouwerij over en gaf de brouwerij een nieuwe impuls. Tegenwoordig is de oude brouwerij een waar belevingscentrum.

Eén van de meest gedronken bieren van Antwerpen is de De Koninck APA, beter bekend als het 'Bolleke'. Zijn bolvormige glas heeft hem het koosnaampje bolleke opgeleverd. Op z’n Antwerps bestel je het als een "bolleke Keuning".

Onze topbieren

7,7

De Koninck Triple d'Anvers

De Koninck

De Koninck Triple d'Anvers heeft redelijk veel koolzuur, waardoor dit sprankelende goudgele tot amberkleurige bier een mooie schuimkraag heeft. De smaak is overwegend fruit en zoet. Een fijne klassieke Belgische tripel.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Bolleke - De Koninck

De Koninck

Bolleke - De Koninck is het stadsbier van Antwerpen. Het wordt gebrouwen in de brouwerij aan de Mechelsesteenweg. Duvel Moortgat nam de brouwerij over en gaf de brouwerij een nieuwe impuls. Tegenwoordig is de oude brouwerij een waar belevingscentrum. De Koninck - beter bekend als Het Bolleke - is een licht en smaakvol bier, waar je snel een tweede glas van bestelt. Lichtzoet, moutig met een vleugje karamel, eindigend met een verfijnd bittertje. Precies zoals het hoort.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

De Koninck Wild Jo

De Koninck

De Koninck Wild Jo is een Antwerps bier dat vergist wordt met de wilde gist Brettanomyces. Het geeft Wild Jo een eigen 'wild' karakter. Wild Jo is onmiddellijk drinkbaar, maar de wilde gisten in de fles zullen ervoor zorgen dat het bier zich nog jaren in smaak ontwikkelt.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Drie Belgische toppers op een rij

Bierista's hebben de afgelopen week opvallend veel Belgische bieren geproefd. De redactie heeft er drie toppers uitgepikt.

Verder lezen

De Koninck is dood. Leve het Bolleke!

Het iconische bier De Koninck verandert van naam. Vanaf komend weekend gaat de Antwerpse Pale Ale officieel Bolleke heten.

Verder lezen