De Koninck is dood. Leve het Bolleke!

13 augustus 2019
In Antwerpen gaat de vlag uit! Vanaf komend weekend krijgt het iconische bier De Koninck een nieuwe naam. Vanaf dan zal de Antwerpse Pale Ale door het leven gaan als Bolleke.

De naamswijziging is groot nieuws in België, en zeker in de stad Antwerpen. De Antwerpenaar is namelijk maar wat trots op het amberkleurige bier, dat ook wel een Antwerpse Pale Ale genoemd wordt. Maar hoezo groot nieuws? Eigenlijk verandert er toch niks? In de volksmond wordt het bier al sinds jaar en dag 'Bolleke' genoemd. Dit verwijst naar het bolvormige glas waarin het bier geserveerd wordt.

Nieuws of niet, vanaf komende vrijdag is het officieel: Brouwerij Duvel Moortgat doopt De Koninck om tot Bolleke. Dat gaat niet zo maar voorbij. Bart de Wever, burgemeester van Antwerpen, krijgt een heus certificaat uitgereikt waarop de naamswijziging beschreven staat. Dat certificaat kan dan direct worden opgenomen in het belevingscentrum bij de brouwerij aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Mocht je daar nog niet geweest zijn; het belevingscentrum bij de brouwerij is een perfecte bestemming voor een bierig dagje uit. En natuurlijk drink je dan een Bolleke. Verser en dichterbij de bron is het niet te verkrijgen.

Behalve het Bolleke heeft De Koninck nog een aantal bieren die zeer de moeite waard zijn. Onder meer de Tripel d'Anvers, de Lost in Spice en de Wild Jo.