Brouwerij Duvel Moortgat

Duvel Moortgat is een onbetwiste klassieke brouwerij. Brouwerij Duvel Moortgat is opgericht in 1871 door Leonard Moortgat, in het Antwerpse Breendonk. Albert Moortgat nam in 1914 de brouwerij over nadat zijn vader Jozef Moortgat overleed.

Het welbekende Duvel bier was ooit donker en droeg de naam Victory Ale. Rond 1923 veranderde de naam. Het verhaal gaat dat de basis voor die naamswijziging werd gelegd tijdens een proeverij, waarbij één van de deelnemers na een slok uitriep: ‘Hé, das ne duvel!’. De nog steeds donkere Duvel groeide uit tot de goddeloze tegenhanger van de vele abdijbieren, die in België steeds meer aan populariteit wonnen. Bierprofessor Jean De Clerck experimenteerde vanaf 1967 met het bier. Dat leidde in 1970 tot een nieuwe blonde versie van Duvel, het bier zoals we dat nu kennen. Duvel Moortgat heeft de laatste paar jaren erg veel failliete brouwerijen overgenomen van andere beheerders.

Het Duvel merkglas is een iconisch bierglas. In de bodem van het glas, bij de aanhechting van de steel is de D gekerfd. Deze bewuste beschadiging van het glas zorgt voor koolzuurpareling, opdat de schuimkraag van onderaf wordt gevoed.

Onze topbieren

9,5

Duvel Barrel Aged Batch No.3 Bourbon

Duvel Moortgat

Duvel Barrel Aged Batch No.3 Bourbon is een Sterk Blond die gerijpt is op eikenhouten bourbon vaten. Het bier heeft een rokerige smaak met tonen van vanille, bourbon en karamel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet

9,4

Duvel Barrel Aged Batch No. 4 Bourbon

Duvel Moortgat

Duvel Barrel Aged Batch No. 4 Bourbon is een uniek degustatiebier dat 9 maanden lang gerijpt heeft op eikenhouten vaten. Een complex sterk blond bier met tonen van toffee, karamel en bourbon.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Bitter

9,2

Duvel Tripel Hop 2015 (Equinox)

Duvel Moortgat

Duvel Tripel Hop 2015 Equinox is een speciale versie van de klassieke Duvel. Elk jaar brengt Duvel een variant uit waaraan een extra hopsoort is toegevoegd. In 2015 was dat de Equinox, een Duvel met een stukje extra spanning.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,1

Duvel Barrel Aged Batch 5 The Rum Edition

Duvel Moortgat

Duvel Barrel Aged Batch 5 The Rum Edition is beperkt beschikbaar. Er zijn 71.280 flessen afgevuld. Voor deze bijzondere editie heeft de klassieke Duvel mogen rijpen op vaten van The West Indies Rum Distillery in Barbados. Dit geeft een smaaksensatie, die ga je niet licht vergeten!

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Duvel Mini

Duvel Moortgat

Duvel is een echte klassieker. Dit blonde bier met volle witte schuimkraag is elke keer weer een ware traktatie. En nu ook de Duvel mini van 18cl, speciaal ontwikkeld voor de kleine genietmomenten. Dit zware bier is uiterst doordrinkbaar en dat blijft oppassen, want 'het is een echte Duvel'.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Duvel Barrel Aged nr 7 - the Irish Whiskey Edition

Duvel Moortgat

Duvel Barrel Aged nr 7 - the Irish Whiskey Edition is een Strong Ale van 11,0%. Een krachtig bier bomvol smaken.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Duvel Barrel Aged Nr.6 Jamaican Rum Edition

Duvel Moortgat

Duvel Barrel Aged Nr.6 Jamaican Rum Edition is een Special. Een bier dat gerijpt is op jamaican rumvaten. Na het inschenken komt de authentieke smaak van Duvel naar boven, met daarna een verassende Jamaican twist en zoete krachtige rumtoetsen van vanille, gedroogd fruit en eiken. Een bier dat goed past bij sterke kazen, wild gerechten, gegrilde vleesgerechten, chocolade en sushi.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
8,1

Duvel

Duvel Moortgat

Duvel is een echte klassieker. Dit prachtige blonde bier met volle witte schuimkraag is elke keer weer een ware traktatie. Dit zware bier is uiterst doordrinkbaar en dat blijft oppassen, want 'het is een echte Duvel'.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Duvel - wat je wilt weten over deze gouden klassieker

Duvel is een echte klassieker. Hier een kleine ode aan dit Belgische bier dat zich moeiteloos staande houdt in al het smaakgeweld dat tegenwoordig op ons afkomt.

Verder lezen

Duvel Art Glass met ontwerp van Morrison Schiffmacher

Morrison Schiffmacher heeft een ontwerp mogen maken voor het iconische Duvel Art Glass. De engel en de duivel staan centraal.

Verder lezen

Nederlandse Brouwers verwelkomt vier nieuwe leden

Two Chefs Brewing, Kompaan Bier, Brouwerij Noordt en Duvel Moortgat treden toe tot de Nederlandse Brouwers.

Verder lezen

De Koninck is dood. Leve het Bolleke!

Het iconische bier De Koninck verandert van naam. Vanaf komend weekend gaat de Antwerpse Pale Ale officieel Bolleke heten.

Verder lezen