Brouwerij Duvel Moortgat

Duvel Moortgat is een onbetwiste klassieke brouwerij. Brouwerij Duvel Moortgat is opgericht in 1871 door Leonard Moortgat, in het Antwerpse Breendonk. Albert Moortgat nam in 1914 de brouwerij over nadat zijn vader Jozef Moortgat overleed.

Het welbekende Duvel bier was ooit donker en droeg de naam Victory Ale. Rond 1923 veranderde de naam. Het verhaal gaat dat de basis voor die naamswijziging werd gelegd tijdens een proeverij, waarbij één van de deelnemers na een slok uitriep: ‘Hé, das ne duvel!’. De nog steeds donkere Duvel groeide uit tot de goddeloze tegenhanger van de vele abdijbieren, die in België steeds meer aan populariteit wonnen. Bierprofessor Jean De Clerck experimenteerde vanaf 1967 met het bier. Dat leidde in 1970 tot een nieuwe blonde versie van Duvel, het bier zoals we dat nu kennen. Duvel Moortgat heeft de laatste paar jaren erg veel failliete brouwerijen overgenomen van andere beheerders.

Het Duvel merkglas is een iconisch bierglas. In de bodem van het glas, bij de aanhechting van de steel is de D gekerfd. Deze bewuste beschadiging van het glas zorgt voor koolzuurpareling, opdat de schuimkraag van onderaf wordt gevoed.

Onze topbieren

9,5

Duvel Barrel Aged Batch No.3 Bourbon

Duvel Moortgat

Duvel Barrel Aged Batch No.3 Bourbon is een Sterk Blond die gerijpt is op eikenhouten bourbon vaten. Het bier heeft een rokerige smaak met tonen van vanille, bourbon en karamel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet

9,4

Duvel Barrel Aged Batch No. 4 Bourbon

Duvel Moortgat

Duvel Barrel Aged Batch No. 4 Bourbon is een uniek degustatiebier dat 9 maanden lang gerijpt heeft op eikenhouten vaten. Een complex sterk blond bier met tonen van toffee, karamel en bourbon.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

9,2

Duvel Tripel Hop 2015 (Equinox)

Duvel Moortgat

Duvel Tripel Hop 2015 Equinox is een speciale versie van de klassieke Duvel. Elk jaar brengt Duvel een variant uit waaraan een extra hopsoort is toegevoegd. In 2015 was dat de Equinox, een Duvel met een stukje extra spanning.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Duvel Tripel Hop Cashmere

Duvel Moortgat

Duvel Tripel Hop Cashmere is een zwaar blond vol met tropisch fruit en citrus. Aroma's van meloen, perzik en zelfs kokosnoot zitten in dit bier opgesloten. Deze speciale uitgave is gebrouwen met Cashmere, een nieuwe, moeilijk verkrijgbare hopsoort, die verantwoordelijk is voor de aroma's van tropisch fruit.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Duvel Mini

Duvel Moortgat

Duvel is een echte klassieker. Dit blonde bier met volle witte schuimkraag is elke keer weer een ware traktatie. En nu ook de Duvel mini van 18cl, speciaal ontwikkeld voor de kleine genietmomenten. Dit zware bier is uiterst doordrinkbaar en dat blijft oppassen, want 'het is een echte Duvel'.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,9

Duvel

Duvel Moortgat

Duvel is een echte klassieker. Dit prachtige blonde bier met volle witte schuimkraag is elke keer weer een ware traktatie. Dit zware bier is uiterst doordrinkbaar en dat blijft oppassen, want 'het is een echte Duvel'.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,9

’t Ei van de Duivel 2020

Duvel Moortgat

’t Ei van de Duivel 2020 is een Hazy IPA. Een mooi licht blond bier met een lekkere frise afdronk. Het bier is een collab tussen de Belgische brouwerij Duvel en Brouwerij 't IJ uit Amsterdam.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Duvel Tripel Hop (HBC 291)

Duvel Moortgat

Duvel komt elk jaar met een variant op de wereldberoemde klassieke Duvel. Aan deze variant wordt een extra, een derde, hopsoort toegevoegd. In 2016 is dat een experimentele hop, een hop zo nieuw dat deze nog geen naam heeft. Vandaar de codenaam HBC 291. Deze hopsoort voegt zwarte peper, rozen en lavendel toe aan het toch al rijke aroma-palet van de klassieke Duvel.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Nederlandse Brouwers verwelkomt vier nieuwe leden

Two Chefs Brewing, Kompaan Bier, Brouwerij Noordt en Duvel Moortgat treden toe tot de Nederlandse Brouwers.

Verder lezen

De Koninck is dood. Leve het Bolleke!

Het iconische bier De Koninck verandert van naam. Vanaf komend weekend gaat de Antwerpse Pale Ale officieel Bolleke heten.

Verder lezen

Duvel - wat je wilt weten over deze gouden klassieker

Duvel is een echte klassieker. Hier een kleine ode aan dit Belgische bier dat zich moeiteloos staande houdt in al het smaakgeweld dat tegenwoordig op ons afkomt.

Verder lezen