Duvel Moortgat (27)
In de schappen van de supermarkt ben je ze vast alweer tegengekomen: pepernoten. Soms vragen we ons weleens af of er überhaupt een periode is dat ze er niet meer liggen, maar dat terzijde. Wat je vanaf nu ook in de schappen van o.a. Albert Heijn, Spar en Jumbo kunt terugvinden is...
Verder lezenGevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.
Verder lezenOnlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen.
Verder lezenAfgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezen
"Aged To Perfection noemen ze het zelf. Ze beschrijven op verpakkingsdoos en fles uitgebreid wat je met dit bier precies voor brouwproces in huis haalt met getallen en soorten materialen (inclusief de 2 hopsoorten). In een gezellige 750 ml. familiefles en zeker het proberen waard. Je ruikt en proeft de weg die een "gewone" Duvel vanaf de basis is gegaan. Dit bier is gekoesterd in en door het vat zou je kunnen zeggen. Een zuiver voorbeeld van geslaagde ontwikkeling door houtlagering ook. Batch No. 3 omvat 351 bourbon vaten van Amerikaans eiken in een Limited batch van 79.092 Bottles. Dit is Bottle No. 04902/79092 en tenminste houdbaar tot Oct. 2023. Kan waarschijnlijk langer inclusief mogelijke smaakwijziging. Inmiddels is ook een Batch No. 4 verschenen met dezelfde specificaties en rijping op vat van 9 maanden, vermoedelijk langer dan deze No. 3 - waarvan de duur van vat rijping niet expliciet wordt vermeld - maar het ligt voor de hand dat No. 3 intussen al langduriger periode in de fles heeft beleefd."
Ton van der Koppel