Duvel Moortgat (27)
Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezenRock City Brewing viert haar 7e jubileum met Rock City & Friends op 14 en 15 november in Amersfoort. Voor deze editie nodigt de brouwerij internationale brouwerijen uit onder meer de Verenigde Staten en Brazilië uit en staat er een breed programma op de planning, waarbij uiteraard aan de inwendige mens gedacht wordt.
Verder lezenDe Brewpub van Rabauw op het Eindhovense Strijp-S vormt donderdag 13 november vanaf 20:00 uur het toneel voor een Engelstalige Beer Tasting. Het betreft een samenwerking tussen de gastheren en -dames van Rabauw en Hellobier.nl: Rabauw & Friends.
Verder lezenGa je straks het stemhokje in, maar ben je er nog niet helemaal uit? Bierista geeft last minute stemadvies op basis van jouw biervoorkeur. Neem dit advies uiteraard met een korreltje hop en begrijp dat we van mening zijn dat er na al die serieuze debatten van de laatste weken ook weleens gelachen mag worden!
Verder lezen
"Aged To Perfection noemen ze het zelf. Ze beschrijven op verpakkingsdoos en fles uitgebreid wat je met dit bier precies voor brouwproces in huis haalt met getallen en soorten materialen (inclusief de 2 hopsoorten). In een gezellige 750 ml. familiefles en zeker het proberen waard. Je ruikt en proeft de weg die een "gewone" Duvel vanaf de basis is gegaan. Dit bier is gekoesterd in en door het vat zou je kunnen zeggen. Een zuiver voorbeeld van geslaagde ontwikkeling door houtlagering ook. Batch No. 3 omvat 351 bourbon vaten van Amerikaans eiken in een Limited batch van 79.092 Bottles. Dit is Bottle No. 04902/79092 en tenminste houdbaar tot Oct. 2023. Kan waarschijnlijk langer inclusief mogelijke smaakwijziging. Inmiddels is ook een Batch No. 4 verschenen met dezelfde specificaties en rijping op vat van 9 maanden, vermoedelijk langer dan deze No. 3 - waarvan de duur van vat rijping niet expliciet wordt vermeld - maar het ligt voor de hand dat No. 3 intussen al langduriger periode in de fles heeft beleefd."
Ton van der Koppel