Duvel Moortgat (27)
Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.
Verder lezenDe biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.
Verder lezenNu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?
Verder lezenHet is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezen
"Aged To Perfection noemen ze het zelf. Ze beschrijven op verpakkingsdoos en fles uitgebreid wat je met dit bier precies voor brouwproces in huis haalt met getallen en soorten materialen (inclusief de 2 hopsoorten). In een gezellige 750 ml. familiefles en zeker het proberen waard. Je ruikt en proeft de weg die een "gewone" Duvel vanaf de basis is gegaan. Dit bier is gekoesterd in en door het vat zou je kunnen zeggen. Een zuiver voorbeeld van geslaagde ontwikkeling door houtlagering ook. Batch No. 3 omvat 351 bourbon vaten van Amerikaans eiken in een Limited batch van 79.092 Bottles. Dit is Bottle No. 04902/79092 en tenminste houdbaar tot Oct. 2023. Kan waarschijnlijk langer inclusief mogelijke smaakwijziging. Inmiddels is ook een Batch No. 4 verschenen met dezelfde specificaties en rijping op vat van 9 maanden, vermoedelijk langer dan deze No. 3 - waarvan de duur van vat rijping niet expliciet wordt vermeld - maar het ligt voor de hand dat No. 3 intussen al langduriger periode in de fles heeft beleefd."
Ton van der Koppel