9,5

Duvel Barrel Aged Batch No.3 Bourbon

Duvel Moortgat (21)

Duvel Barrel Aged Batch No.3 Bourbon is een Sterk Blond die gerijpt is op eikenhouten bourbon vaten. Het bier heeft een rokerige smaak met tonen van vanille, bourbon en karamel.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.5%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Witvis, Vette vis, Gekruide gerechten, Jonge en romige kazen, Pittige en belegen kazen
Drinktemp.
12 °C
Volume
75 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,5

Het oordeel van de Bierista's

Duvel Barrel Aged Batch No.3 Bourbon is beoordeeld met een gemiddelde van 9,5 door onze Bierista's

9,5

Smaak

9,3

Zicht

9,5

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,5

"Aged To Perfection noemen ze het zelf. Ze beschrijven op verpakkingsdoos en fles uitgebreid wat je met dit bier precies voor brouwproces in huis haalt met getallen en soorten materialen (inclusief de 2 hopsoorten). In een gezellige 750 ml. familiefles en zeker het proberen waard. Je ruikt en proeft de weg die een "gewone" Duvel vanaf de basis is gegaan. Dit bier is gekoesterd in en door het vat zou je kunnen zeggen. Een zuiver voorbeeld van geslaagde ontwikkeling door houtlagering ook. Batch No. 3 omvat 351 bourbon vaten van Amerikaans eiken in een Limited batch van 79.092 Bottles. Dit is Bottle No. 04902/79092 en tenminste houdbaar tot Oct. 2023. Kan waarschijnlijk langer inclusief mogelijke smaakwijziging. Inmiddels is ook een Batch No. 4 verschenen met dezelfde specificaties en rijping op vat van 9 maanden, vermoedelijk langer dan deze No. 3 - waarvan de duur van vat rijping niet expliciet wordt vermeld - maar het ligt voor de hand dat No. 3 intussen al langduriger periode in de fles heeft beleefd."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,3 Zicht Rood koper kleurig, helder en rijk aan koolzuur. Matig, wit en wat grof schuim bruist snel weg en wordt minimaal.

9,5 Neus Rijk bourbon aroma en geur van vat rijping, wat houttonen dus en iets vanille van het Amerikaans eiken. Uitstekende toonzetting van aroma's.

9,5 Smaak Mooie Bourbon smaak, die goed en rond vanuit het vat naar voren komt, zich losmaakt als het ware. Vanille component wandelt mee in een romige opmars met klein scherp randje. Tijdens de rijping hebben alle bestanddelen zich aaneen gesmeed tot 1 fraai, bijzonder en boeiend geheel en is tot een wonderschone symfonie gekomen. Echt subtiel (hand)werk hier. In het zoet valt overigens ook nog wat karamel te bespeuren. In de afdronk mild, ietsje hout(droogte).

Spijssuggestie Gezellig met elkaar drinken en voor de smaakbeleving zonder spijzen. Je kunt hier overigens veelzijdig verzinnen wat je erbij zou willen eten (vanaf de pittige kaasjes en charcuterie tot ....?) en waarschijnlijk zelfs goed mee koken (fazant met zuurkool wellicht), maar let dan wel op smaakbehoud van het bier zelf.

Gas is groener bij Grolsch

Grolsch heeft gas opgewekt uit het eigen afvalwater. Deze innovatie levert per jaar zo'n miljoen kubieke meter groen gas op.

Verder lezen

Lekker proeven - drie bieren uitgelicht

Bierista's houden van een goed glas bier. Dagelijks komen er vanuit de community vele nieuwe expert-reviews. We lichten er drie bieren uit.

Verder lezen

Duvel - wat je wilt weten over deze gouden klassieker

Duvel is een echte klassieker. Hier een kleine ode aan dit Belgische bier dat zich moeiteloos staande houdt in al het smaakgeweld dat tegenwoordig op ons afkomt.

Verder lezen

Beer, bike en barbecue bij Brouwersnös

Hou je van fietsen, bier en een smakelijk Bbq-gerecht? Dan moet je op 21 augustus bij Brouwersnös in Groenlo zijn.

Verder lezen