9,4

Duvel Barrel Aged Batch No. 4 Bourbon

Duvel Moortgat (23)

Duvel Barrel Aged Batch No. 4 Bourbon is een uniek degustatiebier dat 9 maanden lang gerijpt heeft op eikenhouten vaten. Een complex sterk blond bier met tonen van toffee, karamel en bourbon.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.5%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
75 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

9,4

Het oordeel van de Bierista's

Duvel Barrel Aged Batch No. 4 Bourbon is beoordeeld met een gemiddelde van 9,4 door onze Bierista's

9,5

Smaak

8,9

Zicht

9,3

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,5

"Een Duvel voor de echte genieter."

John Kuster

10.280

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,7 Zicht Koperkleurig met een kleine schuimkraag die snel in zakt.

9,2 Neus Zachte geur waar de vanille en hout geuren de boventoon voeren.

9,6 Smaak Bij elke slok proef je weer meer. Zacht, karamel en de werking van het hout komt goed uit de verf. Vanille, bourbon en het eikenhout je proef het allemaal. Wel een beetje een droge afdronk.

Spijssuggestie Belgische stoofpotje

9,3

"Na Batch No. 3 (waarvan de vat duur niet te vinden (b)lijkt - normaal is vaak 6 maanden) geldt voor Batch No. 4 een (extra lange?) rijping van 9 maanden in 344 bourbon vaten van Amerikaans eiken. Bestaand uit 79.023 flessen. Dit is fles: 62626/79023. Deze 9 maanden rijping komt echter voor als wellicht wat (te) lang, waardoor vat invloeden teveel een rol krijgen in enigszins negatieve zin. Het lijkt wellicht eerst zo dat Batch No. 4 de No.3 iets overstijgt, maat het verschil is niet overweldigend of pakt echt spectaculair uit. Batch No. 4 heeft misschien ietsje meer een bitter, maar het basis bier blijft hetzelfde in beide batches en er zijn dezelfde hoppen gebruikt. Beiden vertonen een prachtig en harmonieus samenspel tussen bier en vat, van waaruit de houtindrukken zich op elegante wijze manifesteren. Wel is het zo dat de drink temperatuur (8°C) nauw luistert. Benieuwd hoe Batch 3 en 4 smaken na nog verdere rijping in de fles. Bij goed proeven hebben de Barrel Aged Batches van Duvel iets ongenaakbaars. Er zijn verschillen tussen Batch 3 en 4, waarbij 3 vooralsnog iets voor ligt, mogelijk door langer verblijf in fles. Bactch 3 is soepeler en milder. Batch 4 is ietsjes stugger en harder, maar moet misschien nog wat loskomen. In Batch No. 3 lijken vooral de onderliggende lagen (inmiddels) subtieler."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,1 Zicht Rood koper kleurig, helder en koolzuur (iets minder dan in Batch No. 3). Matig, wit en wat grof schuim, dat zich snel terug trekt tot vrijwel niets meer.

9,4 Neus Volle aanlokkelijke geur ontstijgt direct na opening van de fles. Er openbaart zich vervolgens een rijke neus die veel gevulder is dan die van Batch No. 3. Subtiel samenspel van alles wat met die rijping op Amerikaans eikenhout te maken heeft: bourbon, hout, vanille.

9,3 Smaak Een fraai vuurwerk aan smaak componenten siert het firmament van dit in vat gerijpte bier. Mooi rond mondgevoel begeleid door zoetig (karamel onder meer) filmpje dat over de tong uitrolt. Smaak komt wel iets droog over. In de nasmaak treffen we naast bitter en hout ook die droogte.

Spijssuggestie Liefst ook weer solo degusteren: 750 ml per volwassen fles is te doen zonder bijvoering, al lijkt die hier eerder nodig dan bij Batch No. 3. Maar vanaf kaasjes, via vis naar vlees kun je dit alles veelzijdig met dit bier benaderen.

Word mede-eigenaar van Jopen

Via een unieke crowdfundingcampagne biedt Jopen nu de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden.

Verder lezen

Naeckt in het nieuw

Met de lancering van een geheel nieuwe huisstijl stapt Naeckte Brouwers vol vertrouwen de toekomst in als een biologische brouwerij.

Verder lezen

Gulpener met nieuwe bieren de zomer in

De duurzame brouwerij in het uiterste zuiden van Limburg gaat deze zomer vol ambities in met nieuwe bieren en een nieuwe frisse uitstraling.

Verder lezen

Nieuw in de Lindeboom familie: Radler Mango 2.0

Lindeboom Bierbrouwerij heeft haar Radler-portfolio uitgebreid met een zonnige nieuwkomer: Lindeboom Radler Mango.

Verder lezen