Drie Belgische toppers op een rij

22 augustus 2021
Wie de afgelopen week Bierista heeft gevolgd, heeft weer veel nieuwe expert-reviews de revue zien passeren. Daar zaten deze week opvallend veel Belgische bieren tussen, die een hoge beoordeling hebben kregen van de Bierista's. Reden waarom de redactie drie Belgische toppers op een rij heeft gezet.

Pauwel Kwak

Een zeer geliefd bier is Pauwel Kwak. Dit amberkleurige bier komt uit dezelfde stal als de bekende Tripel Karmeliet, ook al zo'n topper. Pauwel Kwak dankt een deel van zijn bekendheid aan het bijzondere glas, het zogenaamde koetsiersglas. Het bier heeft 8,4% en is bruin van kleur. Aroma's van karamel zijn prominent aanwezig. Bierista's vinden dit sterke bier alcoholisch en zoet, waarbij de karameltonen steeds weer naar voren komen. Volgens de liefhebbers een bier bij uitstek om wat bij te eten. Pauwel Kwak is goed verkrijgbaar is slijterij en supermarkt.

Bolleke De Koninck

Ben je in Antwerpen, dan het belevingscentrum bij de brouwerij van De Koninck een absolute aanrader. Moederconcern Duvel Moortgat heeft kosten noch moeite gespaard hier een bierbelevingscentrum rond de iconische Antwerpse Pale Ale neer te zetten. We hebben het over Bolleke De Koninck. Bolleke is afkomstig van het komvormige glas waarin dit bier geschonken dient te worden. Het bier is donker van kleur, maar is een lekkere doordrinker, niet in de laatste plaats vanwege het lage alcoholpercentage. Een aanrader voor op elk terras. Ook dit fijne en aantrekkelijk geprijsde bier is goed verkrijgbaar bij veel supermarkten en slijterijen.

Brugse Sportzot

We drinken met z'n allen steeds meer alcoholvrij bier. Logisch, want de bieren worden steeds lekkerder en neigen steeds meer naar bier met alcohol. Sprekend voorbeeld hiervan is de Brugse Sportzot. Deze verfrissende dorstlesser scoort al maanden waanzinnig hoog in de Top 10 Beste Alcoholvrij bier. Dit bier heeft wel de smaak van een alcoholhoudend blond bier, maar is echt alcoholloos. Ook deze biertip vind je op het schap bij de meeste supermarkten en brouwerijen en ook voor deze dorstlesser hoef je niet diep in de buidel te tasten. Wel zo prettig toch?!