Brouwerij Leeghwater

In 2017 zag Brouwerij Leeghwater officieel het levenslicht. Gevestigd in Alkmaar Alkmaar heeft Leeghwater nog geen eigen brouwinstallatie maar brouwt de bieren in ketels van Jopen in Haarlem.

Hoofdbrouwer Hans begon in 2012 reeds met het brouwen van bieren. Lokaal bier met veel hop, geïnspireerd op de omgeving, met een eigenwijs karakter: laag in alcohol, maar met bijzonder veel smaak. Bier uit het Land van Leeghwater!

Heel wat bieren later begonnen de recepten zich te ontwikkelen. De dromen werden reëler, de vaten groter. Een vriendengroep opgegroeid in het Land van Leeghwater werd een hecht ondernemersteam dat inspiratie haalde uit de omgeving: het gebied, de techniek, de natuur en natuurlijk het water. Een team dat hun krachten tegenwoordig bundelt voor één gemeenschappelijk doel: Leeghwater in bier doen veranderen.

Onze topbieren

6,0

Leeghwater Beemster Boezem

Brouwerij Leeghwater

Boezem Blond van Brouwerij Leeghwater is een hoppig Blond bier. Een licht, goudgeel bier met hinten van citrus door de vijf gebruikte hopsoorten. Lekker fris, eigenzinnig en laag in alcohol.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Leeghwater Opperbock

Brouwerij Leeghwater

Opperbock van Brouwerij Leeghwater is een bockbier. Het bier is gebrouwen met rogge-, gerst- en tarwemout en gestut door karamel en zoethout. Een mooie volle bock met een licht bittere afdronk.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25 Biercoin

Leeghwater Ruys

Brouwerij Leeghwater

Ruys van Brouwerij Leeghwater is een White IPA. Laag in alcohol maar hoop op smaak. Natuurlijk met een eigenzinnige twist van de brouwer. Een goed gedryhopped bier, lekker verfrissend en geurig boordevol tropisch fruit. In de afdronk bitter zoals van een IPA kennen.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25 Biercoin