Brouwerij Het Anker

Brouwerij Het Anker is vooral bekend door de Gouden Carolus-bieren. De brouwerij heeft een rijke geschiedenis. De eerste vermeldingen dateren van het eind van de 14e eeuw. de brouwerij, zoals we de nu kennen, werd opgericht in 1873. Begin jaren negentig van de 20e eeuw werkt het Anker samen met brouwerij Riva. Die samenwerking wordt in 1998 beëindigd. Vanaf dat moment besluit de brouwerij zelfstandig en onafhankelijk door te gaan. Sinds 1999 heeft de brouwerij ook een hotel, waar je prima kunt overnachten en 's ochtends wakker wordt met de geuren van mout en hop. Bekende bieren van brouwerij het Anker zijn onder meer Gouden Carolus Classic, Gouden Carolus Ambrio, Gouden Carolus Hopsinjoor, Cuvée van de Keizer blauw, Cuvée van de Keizer rood, Maneblusser en Lucifer.

Onze topbieren

9,1

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Blauw

Brouwerij Het Anker

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Blauw wordt elk jaar op 24 februari gebrouwen. Dit is op de verjaardag van Karel de V. Dit speciale bier is jaarlijks verkrijgbaar in een gelimiteerde hoeveelheid. In de Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Blauw komen vakmanschap, traditie en de beste ingrediënten samen. Niet voor niets staat bier zeer hoog aangeschreven bij bierliefhebbers van over de hele wereld.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,1

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Dark

Brouwerij Het Anker

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Dark is een Quadrupel. Donker van kleur en rijk van smaak. Diep roodbruin met een bruinige schuimkraag. Je ruikt al snel aroma's van appeltjes, boter, karamel, vijgen, kruidnagel en kaneel. Een zeer rijke en intense smaak van hop en kruiden maar is ook zoet door de karamel.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,9

Anker Gouden Carolus Indulgence 2021 anno 1521

Brouwerij Het Anker

Anker Gouden Carolus Indulgence 2021 anno 1521 is een goudblond bier met een zachte hopbitterheid en hele subtiele aanwezigheid van amandel en hazelnoot die uitlopen in een droge volmondige smaak in de mond. Lekker bij witvis, salades en jonge kaasjes.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Rood

Brouwerij Het Anker

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Rood werd uitgebracht ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Blauw. Dit blonde bier heeft veel weg van het eerder uitgebrachte Paas Bier. Dit gebalanceerde blonde bier is hoog in alcohol en is gebrouwen met drie verschillende kruiden. Dit bier heeft ondanks de 10% alcohol toch een verfrissend karakter.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

Gouden Carolus Whisky Infused

Brouwerij Het Anker

Het Anker Gouden Carolus Whisky Infused is een heel bijzonder bier. Krachtig van smaak met smaken als vanille, eikenhout en chocolade. Het bier is geïnfuseerd met whisky. Dat is op zo'n manier gebeurd dat zowel de smaak van het bier als de whisky optimaal tot hun recht komen. Dit is een genietbier met een geweldige balans.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Whisky Infused

Brouwerij Het Anker

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Whisky Infused bevat fruitaroma’s en toetsen van hout en vanille. De vanille en het hout komen terug in de smaak met samen met de eikentoetsen, whiskytonen en chocolade. Dit bier is verrijkt met een infusie van de Gouden Carolus Single Malt Whisky waardoor een krachtig bier is ontstaan. In 2015 werd dit bier geïntroduceerd als eenmalig brouwsel onder de naam Gouden Carolus Indulgence. Maar na het succes is het bier opgenomen in het vaste assortiment.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Gouden Carolus Indulgence Mbingu Gold 2019

Brouwerij Het Anker

Gouden Carolus Indulgence Mbingu Gold 2019 is een zwaar blond speciaalbier. De Limited edition 2019 verrijkt met Criollo- cacaobonen uit Tanzania.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Het Anker Indulgence Festiva 2022

Brouwerij Het Anker

Een prachtig gelimiteerde editie uit de Indulgence serie, parelig, moutig, hoppig en kruidig met een licht bittere afdronk

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Barrel Boutique Festival

Brouwerij Het Anker houdt een Barrel Boutique Festival met 30 verschillende bieren die hebben gerijpt op whiskyvaten van de brouwerij.

Verder lezen

Brouwerij Het Anker lanceert La Cambre abdijbier

De productie van de nieuwe abdijbieren verhuisde eind 2021 naar Mechelen. Het Anker lanceert nu twee nieuwe, blonde bieren.

Verder lezen

Gouden Carolus Whisky Infused scoort hattrick

Voor de derde keer scoort Gouden Carolus Whisky Infused een gouden medaille tijdens de World Beer Awards in Londen.

Verder lezen

Waarom Maneblusser Maneblusser heet

Maneblusser is de merknaam van bieren van Brouwerij Het Anker uit Mechelen. Maar waar komt de naam Maneblusser vandaan?

Verder lezen