Brouwerij Het Anker

Brouwerij Het Anker is vooral bekend door de Gouden Carolus-bieren. De brouwerij heeft een rijke geschiedenis. De eerste vermeldingen dateren van het eind van de 14e eeuw. de brouwerij, zoals we de nu kennen, werd opgericht in 1873. Begin jaren negentig van de 20e eeuw werkt het Anker samen met brouwerij Riva. Die samenwerking wordt in 1998 beëindigd. Vanaf dat moment besluit de brouwerij zelfstandig en onafhankelijk door te gaan. Sinds 1999 heeft de brouwerij ook een hotel, waar je prima kunt overnachten en 's ochtends wakker wordt met de geuren van mout en hop. Bekende bieren van brouwerij het Anker zijn onder meer Gouden Carolus Classic, Gouden Carolus Ambrio, Gouden Carolus Hopsinjoor, Cuvée van de Keizer blauw, Cuvée van de Keizer rood, Maneblusser en Lucifer.

Bieren (14)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Blauw

9,0
Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Blauw wordt elk jaar op 24 februari gebrouwen. Dit is op de verjaardag van Karel de V. Dit speciale bier is jaarlijks verkrijgbaar in een gelimiteerde hoeveelheid. In de Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Blauw komen vakmanschap, traditie en de beste ingrediënten samen. Niet voor niets staat bier zeer hoog aangeschreven bij bierliefhebbers van over de hele wereld.
Gouden carolus classic

Gouden Carolus Classic

8,0
Gouden Carolus Classic wordt gezien als één van de beste bieren ter wereld. het combineert de warmte van wijn met de frisheid van bier. Dit is een karaktervol bier, waar je elke keer weer op terugkomt.
Gouden carolus hopsinjoor

Gouden Carolus Hopsinjoor

7,5
Gouden Carolus Hopsinjoor verwijst aan de ene kant naar de Opsinjoor, een figuur uit de geschiedenis van Mechelen. Anderzijds verwijst dit bier naar de vijf hopsoorten die in dit bier verwerkt zijn. Dit bier werd in 2008 gelanceerd op het Zythos-bierfestival. Daar werd dit bier ontzettend goed ontvangen en werd gelijk onderscheiden met een consumententrofee.
Gouden carolus tripel

Gouden Carolus Tripel

7,3
Gouden Carolus Tripel is een bier vol bevallige tederheid met een zuivere, keurige smaak. Zo omschrijft de brouwer zijn krachtige tripel gebrouwen volgens eeuwenoude traditie. Deze tripel heeft een volmondige smaak en is desondanks dorstlessend.
Gouden carolus kerstbier

Gouden Carolus Christmas

7,2
Gouden Carlus Christmas van Brouwerij Het Anker wordt reeds in augustus gebrouwen en rust daarna enkele maanden om tot een optimaal smaakevenwicht te komen. Het toevoegen van 6 uitzonderlijke kruiden en het gebruik van 3 soorten hop maken van dit kerstbier een klasse apart.
Winterbier 2

Winterbier 2 - Gouden Carolus Christmas

7,2
Bierflesje

Anker Boscoli

7,1
Anker Boscoli is een fruitig bier op basis van een Blond. Aan dit bier zijn rode en blauwe bessen toegevoegd, die zorgen voor een ware fruit explosie. Heerlijk op zomerse dagen en perfect bij een dessert met rode en blauwe bessen, aardbeien en frambozen.
Bierflesje

Lucifer

7,1
Lucifer van Brouwerij Het Anker is een Belgian Strong Ale. Het is een kopie van de wereldberoemde Duvel. Lucifer is een sterk blond bier met een goede doordrinkbaarheid. Heerlijk om rustig van de te genieten aan het eind van de dag.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket