Brouwerij De Gieterij

Brouwerij De Gieterij is opgericht in 2015. Frans Wijnstekers en Peter Spaan zijn de mannen achter de brouwerij. In een sfeervolle, historische ruimte waar ooit klokken werden gegoten, worden nu heerlijke bieren gebrouwen. De Gieterij: bier in plaats van klokken, Ze willen laten zien hoe je ambachtelijk bier maakt”, legt Spaan uit. Er zullen drie vaste soorten speciaalbier worden gebrouwen en één seizoensbiertje. “We maken alleen bier dat we zelf lekker vinden”, lacht Wijnstekers. Alese Ale 6% Tripel, 8.0%, speciaalbier, tripel Dubbel, 7.0%, speciaalbier, dubbel Seizoensbier: Meiklok 7%

Onze topbieren

8,0

De Gieterij Koffiestout

Brouwerij De Gieterij

De Gieterij Koffiestout is in basis een klassieke Engelse Stout. Hieraan zijn Etiopische koffiebonen toegevoegd , die gebrand zijn door de ambachtelijke koffiebranderij De Magellaan. Het resultaat is een verrassende Stout met geroosterde en fruitige smaken.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

De Gieterij Dubbel

Brouwerij De Gieterij

De Gieterij Dubbel is een donker bovengistend bier met zoete tonen van gebrande mout en karamel. In de afdronk heeft deze Dubbel toetsen van rozijntjes.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur

7,5

De Gieterij Herfstklok

Brouwerij De Gieterij

De Gieterij Herfstklok is een donker bier met een rijke smaak. Het is een ondergistend bier, vol moutaroma's. Ideaal voor bij de kachel na een lange herfstwandeling.

Bockbier

Aroma
Zoet
Bitter

6,6

De Gieterij Tripel

Brouwerij De Gieterij

De Gieterij Tripel is gebrouwen met een stevige hoeveelheid roggemout. Daaraan dankt deze stevige Tripel zijn kruidige smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

De Gieterij Alese Ale

Brouwerij De Gieterij

Alese Ale is speciaal gebrouwen voor Aarle-Rixtel, een bovengistend zacht en makkelijk drinkbaar bier vol smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,8

De Gieterij Quadrupel

Brouwerij De Gieterij

De Gieterij Quadrupel is een rijk en donker bier. Dit bier heeft overeenkomsten met De Gieterij Dubbel, maar dit bier is een flink tandje zwaarder en complexer. Behalve karamel en gebrande mout heeft dit bier ook aroma's van chocolade. Dit bier is zo stevig dat het zich nog lange tijd blijft ontwikkelen in de fles.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter