6,6

De Gieterij Tripel

Brouwerij De Gieterij (8)

De Gieterij Tripel is gebrouwen met een stevige hoeveelheid roggemout. Daaraan dankt deze stevige Tripel zijn kruidige smaak.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Pittige en belegen kazen
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,6

Het oordeel van de Bierista's

De Gieterij Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 6,6 door onze Bierista's

6,4

Smaak

6,4

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"op zich geen onaardig bier maar het vettig glade past niet echt bij een tripel. staat mij tegen, ik verwacht meer frisheid bij dit type bier.."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,7 Zicht mistig bier met een romig witte schuimkraag

7,5 Neus kruidig, lichtfruitig

6,0 Smaak kruidig moutig en licht fruitig. de rogge geeft een glad en vettig mondgevoel, past voor mij niet bij een tripel nasmaak zoetig en moutig, en licht bittertje

6,1

"Stevige tripel die het niet van z’n uiterlijk moet hebben. Geur en smaak maken veel goed."

Bart Snel

3.290

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,0 Zicht Troepel bier, aan de bruine kant van goudgeel. Fijne witte kraag trekt snel weg

7,0 Neus Vooral granige tonen in de neus, je waant je boven een korenveld.

6,8 Smaak Volle, beetje vettige smaak. Bitter met een hint van banaan.

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen