8,0

De Gieterij Koffiestout

Brouwerij De Gieterij (8)

De Gieterij Koffiestout is in basis een klassieke Engelse Stout. Hieraan zijn Etiopische koffiebonen toegevoegd , die gebrand zijn door de ambachtelijke koffiebranderij De Magellaan. Het resultaat is een verrassende Stout met geroosterde en fruitige smaken.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,0

Het oordeel van de Bierista's

De Gieterij Koffiestout is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

8,0

Smaak

8,0

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"toegankelijke zachte stout met duidelijke koffie tonen. mist de harde bitterheid van de gebrande gerst maar heeft duidelijk engels karakter. stout voor beginners zou ik zeggen."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht mooi helder donkerbruin met een romige licht beige schuimkraag, langzaam inzakkend tot een dun laagje

8,0 Neus koffie, gebrande mout, lichtfruitig en licht hoppig. aroma maakt engelse indruk.

8,0 Smaak koffie, gebrande mout, lichtfruitig en licht hoppig. ook engels in de smaak. nasmaak is koffieachtige bitterheid met een licht zoetje'op het eind komt de hop nog even naar boven. body is dun.

Spijssuggestie lekker stukje Old Amsterdam erbij en ik ben gelukkig.

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen