Bierista fles
8,0

De Gieterij Koffiestout

Brouwerij De Gieterij (6)

De Gieterij Koffiestout is in basis een klassieke Engelse Stout. Hieraan zijn Etiopische koffiebonen toegevoegd , die gebrand zijn door de ambachtelijke koffiebranderij De Magellaan. Het resultaat is een verrassende Stout met geroosterde en fruitige smaken.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
8,0

Het oordeel van de Bierista's

De Gieterij Koffiestout is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

8,0

Smaak

8,0

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"toegankelijke zachte stout met duidelijke koffie tonen. mist de harde bitterheid van de gebrande gerst maar heeft duidelijk engels karakter. stout voor beginners zou ik zeggen."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Metaal

8,0 Zicht mooi helder donkerbruin met een romige licht beige schuimkraag, langzaam inzakkend tot een dun laagje

8,0 Neus koffie, gebrande mout, lichtfruitig en licht hoppig. aroma maakt engelse indruk.

8,0 Smaak koffie, gebrande mout, lichtfruitig en licht hoppig. ook engels in de smaak. nasmaak is koffieachtige bitterheid met een licht zoetje'op het eind komt de hop nog even naar boven. body is dun.

Spijs suggestie lekker stukje Old Amsterdam erbij en ik ben gelukkig.

TAPT Festival opent eerste 0.0% café van Nederland

TAPT Festival opent tijdens Oost TAPT op 18 mei het eerste pop-up café waar je niet ladderzat de deur uitkruipt, genaamd… jawel: ‘Café NOL.NOL’.

Verder lezen

Gouden Carolus krijgt nieuwe uitstraling

Gouden Carolus krijgt een nieuwe uitstraling. De inspiratie voor de nieuwe etiketten werd gezocht bij de originele flesjes uit de jaren '50.

Verder lezen

La Trappe Tripel Beste Bier van Nederland 2019

La Trappe Tripel is tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier uitgeroepen tot Beste Bier van Nederland.

Verder lezen

Melissa Cole komt met boek 'Bier in de keuken'

De Britse bierexpert Melissa Cole brengt het boek 'Bier in de keuken' op de markt. Het boek is een bron van inspiratie voor bierliefhebbers.

Verder lezen