Brouwerij De Fontein

Limburg bier van brouwerij De Fontein. Opgericht in 2003. Aan de rand van oud-Stein, aan de Belgische grens, vindt u Brouwerij De Fontein, een verrassende plek! Fontein brouwt vele Limburgs biermerken, deze worden beoordeeld door onze specialisten en hopelijk ook door jullie. Fijn om jullie geur en smaak ervaringen met anderen te delen. Ambrozijn Avonthuur Beluga Beer Cherubijn De Gardist Drone Euleteul Winter Euleteul Zomer Herfstbock Honey Inspirator Inspirator Zomerblond Kaban Kasteel Elsloo Amber Kronkelaer Lansmenneke Le Verger de Camille Liberum Limburgs Blond Limburgs Dubbel Limburgs Tripel Maaskanter Meibock Paladijn Resistent tripel Roerdaler Gagelbier Sakamai Steinder Wit Tantesbier The Queen Bee Venloos Paeterke Döbbel Venloos Paeterke Triepel Vlaamsche Reus Blond Witte Jan Worker

Onze topbieren

Nieuw
8,0

Lieteberg honingbier

Brouwerij De Fontein

Lieteberg Honingbier wordt gebrouwen, uitsluitend met honing die door de bijenvolken van Lieteberg wordt geproduceerd. Het recept werd ontwikkeld met 10x zoveel honing dan gebruikelijk is. Het zorgt ervoor dat de smaak van het bier onlosmakelijk verbonden is met die van de gebruikte honing. Dit honingbier is amberkleurig en heeft een kruidige afdronk. In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken is geen zoet bier. De natuurlijke suikers in de honing worden tijdens het brouwproces door de gist omzet in alcohol. Door de stevige hoeveelheid honing in het recept, bedraagt het alcoholpercentage 8,5%. Er worden geen andere suikers toegevoegd.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,8

Fontein Limburgs Tripel

Brouwerij De Fontein

Deze Limburgse Tripel is een zware, volmoutige tripel die zeer verraderlijk is door de volmondigheid. Licht troebel met een prachtige gouden gloed. Zoete smaken en geuren worden in bedwang gehouden door een mooi samenspel van kruidige, fruitige en alcoholische smaken. Daarna een heerlijke moutigheid met een zacht bittertje in de afdronk.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,7

De Fontein Meibock

Brouwerij De Fontein

De Fontein Meibock is een frisse, licht hoppige Lentebock met 6,5% alcohol. Helder en amberblond bier. Een krachtig blond en hoppig, bovengistend seizoensbier met heerlijke moutige smaken en licht kruidige, zoete en bittere tonen.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,5

Fontein Limburgs Blond

Brouwerij De Fontein

Fontein Limburgs Blond is een sprankelend en zacht Blond bier. Mooi helder en goudblond van kleur. Bovengistend bier met een mooie complexiteit door het gebruikte Belgische gist. Zoetige tonen en een lichte moutigheid voeren de boventoon, maar worden afgewisseld door subtiele kruidige en fruitige smaken en een licht droge afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,5

Fontein Maaskanter

Brouwerij De Fontein

Fontein Maaskanter is een Tarwebier. Het bier is ontwikkeld voor de mooie gemeente waarin zij het bedrijf gevestigd hebben, de gemeente Stein. Het biertype is geinspireerd op het Duitse Dunkelweizen en is zacht, amberkleurig en goed doordrinkbaar door het gebruik van tarwe.

Tarwebier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,5

Fontein Bluswater

Brouwerij De Fontein

Fontein Bluswater is een Blond bier. Dit bier is gebrouwen als knipoog naar een bedrijfsbrand in januari 2017. Bluswater is een amberkleurig bier, gebrouwen met een vleugje gerookte en een goede dosis gebrande mout. De toevoegingen zijn zeer subtiel, dat maakt dit bier een lekkere doordrinker.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,3

Fontein Herfstbock

Brouwerij De Fontein

Fontein Herfstbock is een Bockbier. Dit bier wordt, naar oud gebruik, gebrouwen van de eerste gerstoogst van het seizoen. De Fontein Herfstbock is een dieprood bier met een warm, moutig karakter en een bittere afdronk.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,3

Fontein Euleteul Zomer

Brouwerij De Fontein

Fontein Euleteul Zomer is een Saison. Dit Limburgse streekbier draagt de Steinse naam voor vlier, die je op subtiele wijze terugvindt in deze creatie van Brouwerij De Fontein.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle