Brouwerij De Fontein

Limburg bier van brouwerij De Fontein. Opgericht in 2003. Aan de rand van oud-Stein, aan de Belgische grens, vindt u Brouwerij De Fontein, een verrassende plek! Fontein brouwt vele Limburgs biermerken, deze worden beoordeeld door onze specialisten en hopelijk ook door jullie. Fijn om jullie geur en smaak ervaringen met anderen te delen. Ambrozijn Avonthuur Beluga Beer Cherubijn De Gardist Drone Euleteul Winter Euleteul Zomer Herfstbock Honey Inspirator Inspirator Zomerblond Kaban Kasteel Elsloo Amber Kronkelaer Lansmenneke Le Verger de Camille Liberum Limburgs Blond Limburgs Dubbel Limburgs Tripel Maaskanter Meibock Paladijn Resistent tripel Roerdaler Gagelbier Sakamai Steinder Wit Tantesbier The Queen Bee Venloos Paeterke Döbbel Venloos Paeterke Triepel Vlaamsche Reus Blond Witte Jan Worker

Onze topbieren

8,1

Fontein Limburgs Dubbel

Brouwerij De Fontein

Fontein Limburgs Dubbel is een donkere en zacht moutige Dubbel met 6,4% alcohol. Dieprood tot donker koper van kleur. Complex bier van hoge gisting met tonen van karamel en gedroogd fruit en een mooie kruidigheid en bloemigheid.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Fontein RIS

Brouwerij De Fontein

Fontein RIS is een complexe, zware Russian Imperial Stout. Aardedonker, bijna gitzwart bier met 11% alcoholvolume. Deze karaktervolle bovengister zit vol met intens geroosterde moutige smaken en geuren zoals koffie, cacao, geroosterd brood en karamel en gedroogd fruit. Een zoete en lichte bittere de afdronk.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Fontein De Gardist

Brouwerij De Fontein

Fontein De Gardist is een Tripel. Dit bier wordt 1 keer per jaar gebrouwen speciaal voor de Steinder Garde. De Gardist is een klassieke tripel en heeft een zacht en fruitig karakter.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Lieteberg honingbier

Brouwerij De Fontein

Lieteberg Honingbier wordt gebrouwen, uitsluitend met honing die door de bijenvolken van Lieteberg wordt geproduceerd. Het recept werd ontwikkeld met 10x zoveel honing dan gebruikelijk is. Het zorgt ervoor dat de smaak van het bier onlosmakelijk verbonden is met die van de gebruikte honing. Dit honingbier is amberkleurig en heeft een kruidige afdronk. In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken is geen zoet bier. De natuurlijke suikers in de honing worden tijdens het brouwproces door de gist omzet in alcohol. Door de stevige hoeveelheid honing in het recept, bedraagt het alcoholpercentage 8,5%. Er worden geen andere suikers toegevoegd.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Fontein Limburgs Tripel

Brouwerij De Fontein

Deze Limburgse Tripel is een zware, volmoutige tripel die zeer verraderlijk is door de volmondigheid. Licht troebel met een prachtige gouden gloed. Zoete smaken en geuren worden in bedwang gehouden door een mooi samenspel van kruidige, fruitige en alcoholische smaken. Daarna een heerlijke moutigheid met een zacht bittertje in de afdronk.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Fontein Inspirator

Brouwerij De Fontein

Deze Inspirator is een fris en geurig tarwebier met een vleugje lindebloesem en framboos. Dit bier is uniek en speciaal gebrouwen voor conferentiehotel Kapellerput te Heeze. Deze zomerblond is een ongefilterd, zacht bier met een inspirerend fruitige afdronk.

Tarwebier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

De Fontein Ambrozijn

Brouwerij De Fontein

De Fontein Ambrozijn is een volmoutig, bovengistend speciaalbier met een warme kleur en karakter. De toevoeging van natuurzuivere honing en het volle karakter maken dit bier een ware godendrank.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

De Fontein Meibock

Brouwerij De Fontein

De Fontein Meibock is een frisse, licht hoppige Lentebock met 6,5% alcohol. Helder en amberblond bier. Een krachtig blond en hoppig, bovengistend seizoensbier met heerlijke moutige smaken en licht kruidige, zoete en bittere tonen.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle