Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere is een Belgische bierbrouwerij in handen van de vijfde generatie van de familie De Brabandere. De brouwerij behoort tot de Belgian Family Breweries. Het familiebedrijf kan bogen op een rijke geschiedenis en heeft een indrukwekkend portfolio met merken als Kwaremont, Petrus, Bavik en Wittekerke.

Brouwen was, is en blijft een kunst bij Brouwerij De Brabandere. Beschouw hun talrijke karaktervolle bieren gerust als erfgoed. De bieren zijn gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en … veel liefde. Het creëren van een unieke smaaksensatie om te delen met vrienden, dat drijft hun dag in dag uit.

Onze topbieren

8,0

Petrus Cherry Nitro Chocolate Quad

Brouwerij De Brabandere

Petrus Cherry Nitro Chocolate Quad is een extreem donkere Nitro Quadrupel. Een bier met tonen van koffie, chocolade en kersen.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Petrus Nitro Quad

Brouwerij De Brabandere

Petrus Nitro Quad is gebrouwen met 5 verschillende mouten. Daarnaast is het bier afgevuld met stikstof en niet met koolzuur. Door deze methode krijg je een fijne zachte bubbel en een dunne, dichte schuimkraag. Schenk het flesje met veel overtuiging in het glas, houd de fles desnoods meteen op de kop boven je glas (als je dat aandurft). Op deze manier krijg je een prachtige schuimkraag.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Pilaarbijter Blond

Brouwerij De Brabandere

Pilaarbijter Blond is een krachtig bier van Brouwerij De Brabandere. Zoete fruitige tonen in combinatie met een stevige body mede dankzij het hoge alcoholpercentage. Een smaakvol bier dat aandacht verdient.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Brabandere Dangerousse

Brouwerij De Brabandere

Brabandere Dangerousse is een Dubbel. Een betoverend, warm aroma van geroosterde mouten met een vleugje karamel komt jouw neus tegemoet. De subtiele kruidigheid zorgt voor een extra dimensie en laat de kille zeelucht plaats maken voor een heerlijk warm gevoel. Volle, rijke body en de nodige pittigheid. Het geheel wordt mooi gedragen door een zachte, ronde en moutige ondertoon.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Brabandere Wieze, Eigenwieze tripel

Brouwerij De Brabandere

Bier, dat moet voor ons geen toeters of bellen hebben – maar wel ballen. En we vermoeden van jou hetzelfde, of je zou dit nu niet aan het lezen zijn. Onthoud gewoon: het is een lekkere tripel. Meer valt daar niet over te zeggen.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Petrus Aged Pale

Brouwerij De Brabandere

Petrus Aged Pale is het kroonjuweel van de Petrus-familie en is meerdere malen verkozen tot beste houtgelagerde Pale Ale ter wereld. De verfrissende zure smaken zijn te denken aan minimaal 18 maanden rijping in eikenhouten vaten. Een bijzonder bier waar je zeker van zult genieten!

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Kwaremont Blond

Brouwerij De Brabandere

Kwaremont Blond is een krachtig blond bier van Brouwerij de Brabandere. Aroma's van tropisch fruit en een pittige afdronk. Het bier heeft dezelfde naam als de beroemde Oude Kwaremont berg in de Vlaamse Ardennen. Vele Vlaamse Wielerklassiekers gaan over deze berg heen. Het alcohol percentage van 6,6% is gelijk aan het stijgingspercentage van deze berg.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Petrus Aged Red

Brouwerij De Brabandere

Petrus Aged Red van de Belgische Brouwerij De Brabandere is een blend van Petrus Aged Pale, een friszuur bier met 24 maanden houtrijping en een Dubbel verrijkt met krieken. Dit bier zit vol complexiteit. Fruitige tonen, karamel, vanille en dat alles overgoten met een friszuur aroma, dat zeker ook bij veel wijnliefhebbers in de smaak zal vallen.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Kwaremont 0.3 is een 'bidon-proof' alcoholvrij bier

Het wielerseizoen is begonnen. Kwaremont komt bij de seizoenstart met de Kwaremont 0.3, een bidon-proof alcoholvrij bier.

Verder lezen

Vlaams Rood verdient meer

Vlaams Rood is een relatief onbekende bierstijl. En onbekend maakt vaak ook onbemind. Volkomen ten ontrechte!

Verder lezen