Kwaremont 0.3 is een 'bidon-proof' alcoholvrij bier

3 maart 2020
Het wielerseizoen is begonnen. Brouwerij De Brabandere verschijnt aan de start met een nieuw bier: Kwaremont 0.3. Volgens de Belgische brouwer is dit nieuwe alcoholvrije bier 'een fitte blonde, karaktervol en pittig gekruid met een uitgesproken dorstlessende afdronk.'

Kwaremont kennen we als een smaakvol Belgische Blond met 6,6% alcohol. Het merk profileert zich als een typisch bier voor wielerrenners. De bierliefhebber denkt bij Kwaremont aan bier; de meeste wielrenners denken bij Kwaremont aan een pittige helling - met een stijgingspercentage van 6,6% - in de Vlaamse Ardennen. Die helling, nabij het gelijknamige dorp is onder meer bekend uit de Ronde van Vlaanderen.

Verfrissend

Kwaremont is verkrijgbaar in een groot aantal slijterijen, supermarkten en zeker ook de horeca, waar wielrenners en wielerfans komen. Het karaktervolle bier heeft een verfrissend karakter, dat de Bierista's wel weten te waarderen. Deze Belgische Blond wordt gemiddeld gewaardeerd met een 7,7. Binnenkort staat ook de Kwaremont 0.3 in de schappen.

Geen kopie

Nu is er dus ook een alcoholvrije variant, de Kwaremont 0.3. Een bier dat de brouwer 'bidon-proof' noemt. Dit bier is gebrouwen met een speciale gist, die minder alcohol produceeert. Volgens de makers van Brouwerij De Brabandere is de Kwaremont 0.3 beslist geen kopie 'gewone' Kwaremont. Benieuwd of dit bier het talent heeft om de Alcoholvrij Top 10 te bestormen.

Wist je dat?

Bier dat in Nederland wordt gebrouwen mag uitsluitend alcoholvrij heten als er niet meer dan 0,1% in zit. In de meeste andere landen gelden bieren tot 0,5% als alcoholvrij en die mogen dus ook als zodanig op de Nederlandse markt worden gebracht. Was de Kwaremont 0.3 in Nederland gebrouwen dan had het een alcoholarm bier geheten in plaats van een alcoholvrij bier.