Bierbrouwerij Oijen

Bierbrouwerij Oijen is opgericht in 1989. Speciaalbieren worden op traditionele en ambachtelijke wijze gebrouwen. De brouwer neemt je mee in zijn werk en doet niets liever dan jou laten proeven. Met zomerse temperaturen is het goed toeven op eigen landelijke terras. Maar wist je dat er in de wintermaanden ook voldoende leven in de brouwerij is? Geniet van ekkere gerechten en thema avonden in combinatie met deze Brouwerij. Bieren zijn Oijens Amber, 6.0%, amber; Oijens Blond, 6.0%, speciaalbier, blond; Oijens Bock, 6.5%, bok; Oijens Donker, 6.0%; Eikelbier, 6.0%, speciaalbier; D'n Osse Frater Amber; D'n Osse Frater Blond, speciaalbier; D'n Osse Frater Donker, speciaalbier; Help Henk De Winter Door, 9.0%, winterbier; Oijens IPA, 6.0%, india pale ale; Kaboem, 10.0%, winterbier; Lentekriebel, 6.0%, meibok; De Sas van Lith, 6.0%; De Poort van Megen, 6.0%; Pilske, 5.0%, pils; Maas en Waals's Pöoke Bier, 6.0%, speciaalbier; Prominent Oijen, 8.2%, speciaalbier; Speltbier uit Ravenstein, 6.0%, speciaalbier, spelt Shii-Take Bier, speciaalbier; Winterbier, 9.0%, winterbier

Onze topbieren

7,7

Oijens Kaboem

Bierbrouwerij Oijen

Oijens Kaboem is een stevige Tripel. Een moutzoet bier met een ferme afdronk. Drink Kaboem met mate, want het komt met gestrekt been in.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Oijens Blond

Bierbrouwerij Oijen

Oijens Blond is een volmout donkerblond bier. Een eigenwijze doerak. Normaal gesproken is een blond bier soepel, gemakkelijk te drinken. De brouwer heeft daar een subtiele twist aan gegeven. Dankzij het Cascade hop is de afdronk bitter en Oijens Blond net even wat anders dan de rest. Hopsoorten: Cascade en Amarillo. Beide hopsoorten zijn afkomstig uit de VS en zorgen voor een fijne grapefruit- en citrussmaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Oijens Witbier

Bierbrouwerij Oijen

Oijens Witbier is een Witbier. Kom in een flinke gang naar het terras wanneer de zon op z’n best is, want dan is Oijens Witbier op z´n lekkerst. Heerlijk fris en met een typerende vanille-bananensmaak aan het einde van de slok. Een subtiel vleugje, dat is de kunst van het maken van een mooie witte. Een Witbier op basis van 40% tarwe- en 50% havermout. Hopsoorten: Saaz en Challenger. Wat goed is, is goed.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Oijens Bock

Bierbrouwerij Oijen

Het receptuur voor dit Bokbier wisselt ieder jaar. Aan het eind van de zomer komt de nieuwe moutoogst binnen, waarna het overgebleven deel de ketel in gaat. Zoals een oude traditie voorschrijft. Het enige dat vaststaat is dat dit volmout bier donker is.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Oijens Amber

Bierbrouwerij Oijen

Oijens Amber is een Amber Ale. Dankt z’n naam aan de kleur, amber dus. Dankt z’n smaken -het heeft milde tonen van chocolade, karamel en koffie- aan caramouten. Dit bier is de kleine broer van Oijens Donker: wat minder stevig, maar hierdoor wel een allemansvriend. Een volmout amberkleurig bier. Gebrouwen op basis van vier moutsoorten. Hopsoorten: Saaz en Challenger. Twee kameraden die goed combineren. De één zorgt voor bitterheid en de ander voor een kruidige smaak.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

7,2

Oijens Donker

Bierbrouwerij Oijen

Oijens Donker is een volmout Dubbel gebrouwen met de hopsoorten Saaz- en Nugget. Het bier heeft tonen van chocolade, karamel en koffie.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Oijens Pilske

Bierbrouwerij Oijen

Oijens Pilske is een dorstlesser bij uitstek. Fris en met een licht bittere nasmaak. Het enige biertje dat op 2 graden gedronken mag worden. Er is nog te weinig capaciteit om Oijens Pils binnenshuis te brouwen. Daarom is het recept toevertrouwd aan Thissens Brouwerij in Lith, twee dorpen verderop. Zij zorgen voor de nodige liters goudgeel pils, zodat onze brouwer zich volledig kan storten op onze negen traditionele en ambachtelijke speciaalbieren.

Lager

Aroma
Zoet
Bitter

6,9

Oijens Lentekriebel

Bierbrouwerij Oijen

Oijens Lentekriebel is een Bockbier. Wanneer het voorjaar om hoek komt kijken, snakken liefhebbers naar een fris biertje in de lentezon. De brouwer heeft een antwoord op deze kriebels. Speciaal voor hen: een zachtaardige en lichtbittere doordrinker. De voorjaarsbok wordt gebrouwen met Saazer en Challenger hop.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle