Berghoeve Brouwerij

Berghoeve Brouwerij is een Craft beer brouwerij uit Den Ham, opgericht in 2010 door Jurgen en Geralda Bootsveld en gevestigd is op een voormalig boerderij in het mooie Twentse landschap. Hier brouwen zij bijzondere biertypes op ambachtelijke schaal. Het eerste bier van deze brouwerij werd in de zomer van 2010 uitgebracht met de bijpassende naam 'Vuurdoop'. Je herkent de bieren van deze brouwerij aan de authentieke smaken en sprekende namen zoals Goede Buur, Khoppig en Tevreden Oordeel.

Berghoeve heeft niet de intentie om door te stomen en uit te groeien tot een onderneming waar onder de streep alleen het resultaat in euro’s telt. Deze brouwerij blijft liever klein en nauw betrokken bij haar producten en klanten. “Wij hopen onze klanten een glimlach te bezorgen met een grote variatie in types speciaalbier”, aldus Jurgen en Geralda. Bier dat moet voldoen aan onze hoge standaard. Zo kun je in hun assortiment vele bierstijlen aantreffen: Belgisch, IPA’s, Porters, Zuur, Barrel Aged, Smoked, Imperial, Barrel Aged, etc etc. Inmiddels genieten ze landelijke bekendheid bij de craft beer liefhebbers en worden hun bieren bovengemiddeld beoordeeld in verschillende bierapp´s.

Op de brouwerij kun je terecht voor een rondleiding, proeverij of bezoek aan onze winkel. Wil je meer weten over hun speciaalbieren, het brouwenproces of over de boeiende wereld achter bier in het algemeen, dan ben je bij hen aan het juiste adres voor een rondleiding en of bierproeverij. Bekijk de agenda voor alle activiteiten bij Berghoeve Brouwerij.

Onze topbieren

9,5

Berghoeve Tsjuster

Berghoeve Brouwerij

Berghoeve Tsjuster is met 10% alcohol een gigant te noemen. Ook qua smaak heeft dit bier veel impact. India Pale Ale wordt dankzij de donkere mouten een Imperial India Black Ale. Een gevaarlijke vriend met een pittig karakter.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Bitter

9,4

Berghoeve Zwarte Snorre Barel aged Ben Nevis

Berghoeve Brouwerij

Berghoeve Zwarte Snorre is een Stout, een Twents Imperial Stout zoals de brouwers het zelf noemen. Het is een donker en krachtig bier met intense aroma's. Er is haver gebruikt. Dat zorgt voor een volle bijna romige bite. Deze versie is gerijpt op Ben Nevis Whiskyvaten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

9,3

Berghoeve Zwarte Snorre Barel aged Bunnahabbain

Berghoeve Brouwerij

Berghoeve Zwarte Snorre is een Stout, een Twents Imperial Stout zoals de brouwers het zelf noemen. Het is een donker en krachtig bier met intense aroma's. Er is haver gebruikt. Dat zorgt voor een volle bijna romige bite. Deze versie is gerijpt op Bunnahabbain whiskyvaten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

9,2

Berghoeve Zwarte Snorre Barel Aged Ledaig

Berghoeve Brouwerij

Berghoeve Zwarte Snorre is een Stout, een Twents Imperial Stout zoals de brouwers het zelf noemen. Het is een donker en krachtig bier met intense aroma's. Er is haver gebruikt. Dat zorgt voor een volle bijna romige bite. Deze versie is gerijpt op Ledaig Whiskyvaten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,2

Berghoeve Zwarte Snorre Barel aged Auchroisk

Berghoeve Brouwerij

Berghoeve Zwarte Snorre is een Stout, een Twents Imperial Stout zoals de brouwers het zelf noemen. Het is een donker en krachtig bier met intense aroma's. Er is haver gebruikt. Dat zorgt voor een volle bijna romige bite. Deze versie is gerijpt op Auchroisk Whiskyvaten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

9,0

Berghoeve Onruststoker

Berghoeve Brouwerij

Onruststoker van de Berghoeve brouwerij is een Roggebier. Dit bier is met rogge- en rookmouten gebrouwen. Dit maakt het bier wat kruidig en rokerig van smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Berghoeve Hènig An

Berghoeve Brouwerij

Hènig An van de Berghoeve brouwerij is een Saison. Het bier is mild zuur van smaak en een ultieme dorstlesser. Ook is het bier laag in alcohol. Dat wil niet zeggen dat dit bier voor iedereen geschikt is. De hop en citroen geven dit bier een mooie fruitigheid mee die je niet verwacht bij de wat donkere kleur van dit bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Berghoeve Zwarte Snorre

Berghoeve Brouwerij

Berghoeve Zwarte Snorre is een Stout, een Twents Imperial Stout zoals de brouwers het zelf noemen. Het is een donker en krachtig bier met intense aroma's. Er is haver gebruikt. Dat zorgt voor een volle bijna romige bite.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

Toon alle