Berghoeve Brouwerij

De Berghoeve Brouwerij is in 2010 door Geralda en Jurgen Bootsveld opgericht en is gevestigd in een voormalige boerderij in Twente. Vanuit het Overijsselse Den Ham brouwen zij bijzondere biertypes op ambachtelijke wijze. Het eerste bier van deze brouwerij werd in de zomer van 2010 uitgebracht met de bijpassende naam 'Vuurdoop'.

Berghoeve heeft niet de intentie om door te stomen en uit te groeien tot een onderneming waar onder de streep alleen het resultaat in euro’s telt. Deze brouwerij blijft liever klein en nauw betrokken bij haar producten en klanten.

Je herkent de bieren van deze brouwerij aan de authentieke smaken en aansprekende namen zoals Goede Buur , Khoppig en Tevreden Oordeel.

Bieren (12)

Sorteer op
  Score Category Naam
Berghoeve zwarte snorre

Berghoeve Zwarte Snorre

Berghoeve Zwarte Snorre is een Stout, een Twents Imperial Stout zoals de brouwers het zelf noemen. Het is een donker en krachtig bier met intense aroma's. Er is haver gebruikt. Dat zorgt voor een volle bijna romige bite.
Berghoeve uut eerder tied

Berghoeve Uut Eerder Tied

Berghoeve Uut Eerder Tied is genoemd naar Landschap Eerde tussen Den Ham en Ommen. Dit is een extra lang gelagerd bier, donker en vol met zoete tonen, die doen denken aan port.
Berghoeve tevreden oordeel

Berghove Tevreden Oordeel

Berghoeve Tevreden Oordeel bevatten extra veel hop. Het is een zogenaamde Double IPA. Door de extra toegevoegde hop heeft dit bier een stevige bitterheid.
Berghoeve vuurdoop

Berghoeve Vuurdoop

Berghoeve Vuurdoop is een donker bier vol complexe smaken. Dit bier is geen doordrinker, maar vraagt je volledige aandacht. Ga er rustig voor zitten en geniet.
Berghoeve verre vriend

Berghoeve Verre Vriend

Berghoeve Verre Vriend is een Tripel. De brouwerij brengt ook een Dubbel uit onder de naam Goede Buur. De Verre Vriend is een pittige met een aangename frisheid dankzij de koriander en curacaoschillen.
Berghoeve tjuster

Berghoeve Tjuster

Berghoeve Tjuster is met 10% alcohol een gigant te noemen. Ook qua smaak heeft dit bier veel impact. India Pale Ale wordt dankzij de donkere mouten een Imperial India Black Ale. Een gevaarlijke vriend met een pittig karakter.
Berghoeve khoppig

Berghoeve Khoppig

Berghoeve Khoppig is een India Pale Ale met veel hoppige smaak en met weinig alcohol. Deze Khoppig dankt zijn smaak vooral aan de hopsoort Amarillo.
Berghoeve juffer helena

Berghoeve Juffer Helena

Berghoeve Juffer Helena is een mengeling van twee bierstijlen. Het is een witbier en het heeft het hoppige karakter van een IPA. Juffer Helena was een telg uit een bekende brouwers uit Den Ham. De brouwerij heette De Gouden Hans.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket