Berghoeve Brouwerij

De Berghoeve Brouwerij is in 2010 door Geralda en Jurgen Bootsveld opgericht en is gevestigd in een voormalige boerderij in Twente. Vanuit het Overijsselse Den Ham brouwen zij bijzondere biertypes op ambachtelijke wijze. Het eerste bier van deze brouwerij werd in de zomer van 2010 uitgebracht met de bijpassende naam 'Vuurdoop'.

Berghoeve heeft niet de intentie om door te stomen en uit te groeien tot een onderneming waar onder de streep alleen het resultaat in euro’s telt. Deze brouwerij blijft liever klein en nauw betrokken bij haar producten en klanten.

Je herkent de bieren van deze brouwerij aan de authentieke smaken en aansprekende namen zoals Goede Buur , Khoppig en Tevreden Oordeel.

Bieren (10)

Sorteer op
  Score Category Naam
Berghoeve 1842 hammer brand

Berghoeve 1842 Hammer Brand

Berghoeve 1842 Hammer Brand is een porter met de subtiele smaak van Spaanse pepers. De naam van het bier verwijst naar een historische brand in 1842 in Den Ham.
Bierflesje

Berghoeve Hammer Schout

Berghoeve Hammer Schout is een bier vol geroosterde bitterheid afkomstig van donkere moutsoorten. Het is een bier met de nodige diepgang.
Bierflesje

Berghoeve Tjuster

Berghoeve Tjuster is met 10% alcohol een gigant te noemen. Ook qua smaak heeft dit bier veel impact. India Pale Ale wordt dankzij de donkere mouten een India Black Ale. Een gevaarlijke vriend met een pittig karakter.
Berghoeve goede buur

Berghoeve Goede Buur

Berghoeve Goede Buur is een dubbel, Berghoeve Verre Vriend is een tripel. Aan jou te bepalen wat je liever hebt. De Goede Buur is zacht en zoet van smaak met tonen van karamel.
Berghoeve juffer helena

Berghoeve Juffer Helena

Berghoeve Juffer Helena is een mengeling van twee bierstijlen. Het is een witbier en het heeft het hoppige karakter van een IPA. Juffer Helena was een telg uit een bekende brouwers uit Den Ham. De brouwerij heette De Gouden Hans.
Bierflesje

Berghoeve Khoppig

Berghoeve Khoppig is een India Pale Ale met veel hoppige smaak en met weinig alcohol. Deze Khoppig dankt zijn smaak vooral aan de hopsoort Amarillo.
Bierflesje

Berghoeve Hammer Blont

Berghoeve Hammer Blont, hoe blont kun je zijn? Een smaakvol, fris bier, een fijne doordrinker.
Bierflesje

Berghove Tevreden Oordeel

Berghoeve Tevreden Oordeel bevatten extra veel hop. Het is een zogenaamde Double IPA. Door de extra toegevoegde hop heeft dit bier een stevige bitterheid.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket