Achouffe Brouwerij

Brouwerij Achouffe is opgericht in 1982 door Pierre Gobron en Chris Bauweraerts. De brouwerij is gelegen in het groene hart van de Ardennen. Kenmerkend voor Achouffe is de kabouter. Niet zelden worden de bieren aangeduid als 'Kabouterbier'. De brouwerij is niet meer zelfstandig. Duvel-Moortgat heeft Brouwerij Achouffe overgenomen en met veel respect voor het merk de productie verder uitgebreid. Bieren van Brouwerij Achouffe zijn La Chouffe, Mc Chouffe, N'Ice Chouffe, Houblon Chouffe, Chouffe Soleil en Chouffe Bok.

Bieren (9)

Sorteer op
  Score Category Naam
La chouffe

La Chouffe

7,7
La Chouffe is het meest verkochte bier van Achouffe. Deze blond met 8% alcohol is ongefilterd en gist na op de fles. Het fruitige bier is gekruid met koriander en heeft een lichte hopsmaak. La Chouffe is een uitstekende begeleider van onder meer mosselen, tonijn en zeeduivel. Ook met lamsvlees, varkenshaas en kip gaat La Chouffe uitstekend samen.
Nice chouffe

N'ice Chouffe

7,2
N'Ice Chouffe houdt je warm op winterse dagen. Dit bier is verkrijgbaar van half oktober tot half februari. Dit donkere bier heeft een vleugje tijm en curaƧao. Samen met de alcohol geeft dit een diepe warmte. Serveer de N'Ice Chouffe eens met gehaktballetjes, wild, lam, oesters, mosselen, zalm of pittige smaakvolle kazen. Een feest voor de zintuigen.
Mc chouffe

Mc Chouffe

7,1
Mc Chouffe is een ongefilterd bruin bier van 8%. Dat stevige alcoholpercentage maakt dit bier een goed begeleider van wild en een entrecote. Ook smaakt Mc Chouffe heerlijk bij parmaham, paddestoelen, pastinaak, zalm en scampi's.
Bierflesje

test

7,0
Chouffe soleil

La Chouffe Soleil

7,0
La Chouffe Soleil is een heerlijk fris en fruitig blond bier. Met een glas Chouffe Soleil voor je voel je de aangename warme zonnestralen. Heerlijk met gerookte zalm, kip, radijs, tomaat en bloemkool.
La chouffe houblon

La Chouffle Houblon

6,8
La Chouffe Houblon is een symbiose van verschillende stijlen. Dit bier heeft elementen van een traditionele Britse IPA, het heeft het karakter van een Amerikaanse Imperial IPA en is gebrouwen op traditionele Belgische wijze. Het resultaat is een bijzonder smaakvol bier, waarin je de hop tot diep in je keel blijft voelen.
Bierflesje

Cherry Chouffe

Cherry Chouffe is de bekende Chouffe aangevuld met fruit. Het levert een fraai roodgekleurd bier op met fruitige tonen van kers, krieken, aardbei, marsepein en zoete port. Dit is een verrassend fruitbier met een Chouffe-twist.
Chouffe bok 6666

Chouffe Bok 6666

Chouffe Bok 6666 is speciaal gebrouwen voor de Nederlandse markt. Het is een seizoensbier, verkrijgbaar vanaf eind september. Dit bokbier onderscheidt zich door zijn frisse en vooral ook fruitige smaak. Het beetje bitterheid bespeur je aan het eind. Chouffe Bok 6666 smaakt heerlijk in combinatie met lam, varkenshaas en kip. Ook niet te versmaden bij tonijn, mosselen en zeeduivel.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket