Achouffe Brouwerij

Brouwerij Achouffe is sinds 1982 prachtige gelegen in het hart van groene Ardennen. Pierre Gobron en Chris Bauweraerts hebben de brouwerij daar met veel passie opgericht. Deze brouwerij is gespecialiseerd in het brouwerij van hoge kwaliteitsbieren zoals La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon en Chouffe Bok6666.

Kenmerkend voor Achouffe is de kabouter met de rode muts. Het bier wordt dan ook nog weleens aangeduid als 'Kabouterbier'. Ondertussen is de brouwerij is niet meer zelfstandig. Duvel-Moortgat heeft Brouwerij Achouffe overgenomen en heeft met veel respect voor het merk de productie verder uitgebreid.

Onze topbieren

8,1

La Chouffe

Achouffe Brouwerij

La Chouffe is het meest verkochte bier van Achouffe. Deze blond met 8% alcohol is ongefilterd en gist na op de fles. Het fruitige bier is gekruid met koriander en heeft een lichte hopsmaak. La Chouffe is een uitstekende begeleider van onder meer mosselen, tonijn en zeeduivel. Ook met lamsvlees, varkenshaas en kip gaat La Chouffe uitstekend samen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Chouffe Houblon

Achouffe Brouwerij

Chouffe Houblon is een symbiose van verschillende stijlen. Dit bier heeft elementen van een traditionele Britse IPA, het heeft het karakter van een Amerikaanse Imperial IPA en is gebrouwen op traditionele Belgische wijze. Het resultaat is een bijzonder smaakvol bier, waarin je de hop tot diep in je keel blijft voelen.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Chouffe Blanche

Achouffe Brouwerij

Chouffe Blanche is een Witbier. Een verfrissend bier met korianderzaad en citroen. Een heerlijke dorstlesser door de aangename, lichtzoete afdronk.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Mc Chouffe

Achouffe Brouwerij

Mc Chouffe is een ongefilterd bruin bier van 8%. Dat stevige alcoholpercentage maakt dit bier een goed begeleider van wild en een entrecote. Ook smaakt Mc Chouffe heerlijk bij parmaham, paddestoelen, pastinaak, zalm en scampi's.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Chouffe Soleil

Achouffe Brouwerij

Chouffe Soleil is een heerlijk fris en fruitig blond bier. Met een glas Chouffe Soleil voor je voel je de aangename warme zonnestralen. Heerlijk met gerookte zalm, kip, radijs, tomaat en bloemkool.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Chouffe 40 Jaar

Achouffe Brouwerij

Chouffe 40 Jaar is een smaakvolle blondine met een kruidig aroma en 5.6% alcohol. Een gelimiteerd bier dat gebrouwen is ter ere van het 40-jarig jubileum.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Cherry Chouffe

Achouffe Brouwerij

Cherry Chouffe is de bekende Chouffe aangevuld met fruit. Het levert een fraai roodgekleurd bier op met fruitige tonen van kers, krieken, aardbei, marsepein en zoete port. Dit is een verrassend fruitbier met een Chouffe-twist.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,2

Chouffe 0,4%

Achouffe Brouwerij

Chouffe 0,4% is een alcoholarm Blond bier. Een helder bier met goudblonde kleur en een parelwitte en stevige schuimkraag. Verfrissend en smaakvol met fruitige tonen en het typische kruidige accent van de Chouffe speciaalbieren.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Brouwerij Achouffe bestaat 40 jaar

Om de veertigste verjaardag te vieren, lanceert brouwerij Achouffe nu een gelimiteerd verjaardagsbier: Chouffe 40 Jaar, een smaakvolle blondine.

Verder lezen