7,7

Brewdog Almost Famous

Brewdog (101)

Een NEIPA gebrouwen met Simcoe, Cascade en Citra hoppen.

Details

Brouwerij
Alcohol
6.8%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,7

Het oordeel van de Bierista's

Brewdog Almost Famous is beoordeeld met een gemiddelde van 7,7 door onze Bierista's

8,0

Smaak

7,3

Zicht

7,7

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Prima NEIPA, voldoet ruimschoots aan alle eisen. Het uiterlijk is in goed, de frisse geur uitnodigend, en de smaak prima. Uitvoerige, fruitige, vooral citrus tonen, op een volle basis, met uitgebreide bittertonen ter ondersteuning. Nasmaak lang aanhoudend."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Citroengeel, flink troebel bier, met een vrij grote, witte kraag van gemengde bellen, die vrij vlug inzakt.

8,0 Neus Typisch IPA, frisse fruitige citrus tonen met een mooie bitterheid. Uitnodigende geur.

7,5 Smaak Heerlijk fris, vol en best romig, en flink bitter in de mond. Citrus tonen op een "volle", stevige basis. Wat droge afdronk, en een flink bittere, lang aanhoudende nasmaak.

Spijssuggestie Old Amsterdam bitterballen

8,1

"Geweldig bier fruit en zoet"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,6 Zicht Licht van kleur en troebel

7,8 Neus Fris fruitig passievrucht

8,6 Smaak Zoet passie vrucht fruit

Spijssuggestie Salade's kip en jonge kazen

7,5

"fris en fruitig, lekker hoppig"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht lichtgeel en troebel met mooi wit schuim wat redelijk snel inzakt

7,5 Neus fruitig en hoppig

7,5 Smaak iets zoetmoutig, fris prikkelend en fruitig, steenfruit, mandarijn, iets tropisch-citrus. Grassig en lekker hoppig met een frisbittere afdronk.

Spijssuggestie bbq, gekruide gerechten, wraps, kipfilet

7,8

"Mooie gebalanceerde neipa. Lekker fris en hoppig."

Maykel Boes

14.620

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Goudgeel en hazy met een witte schuimkraag.

7,4 Neus Citrus en grassig.

8,3 Smaak Frisse zachte aandronk gevolgd door citrus en steenfruit aroma. Bij het doorslikken komt het grassige naar voren door de neus. Goede bitter in de afdronk.

Spijssuggestie Kipsalade.

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen