7,2

Bliksem Saison in the Abyss

Brouwerij Bliksem (11)

Bliksem Saison in the Abyss is een frisse Saison met een lichte bitterheid. Het bier is fruitig en dorstlessend. Heerlijk om jezelf op te trakteren na een dag vol noeste arbeid.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Amber en Elegant
Best beoordeeld
Januari 2017
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
IBU
37
7,2

Het oordeel van de Bierista's

Bliksem Saison in the Abyss is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

7,1

Smaak

7,6

Zicht

6,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Mooie saison waarin de smaken wisselen. Je proeft een zoetje, een zuurtje en wat gist. Een erg fijn bier. Het duurt dan ook niet lang tot ik een volgende slok neem. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,4 Zicht Licht troebel, mooi schuim.

8,0 Neus Koolzuur, gist, licht fruitig.

7,7 Smaak Koolzuur, gist, fruitg.

Spijssuggestie Kruidige gerechten. Of als aperitief.

7,5

"Fris bier met een zoete basis en een frisse hoppige noot aangevuld met een aardse, kruidige gistigheid. Veel koolzuur, wat hem extra doordrinkbaar maakt. Je merkt een bitterheid, maar die is erg goed in balans met de overige aspecten van het bier. Ik zou er hier zeker nog meer van bestellen. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Er zweeft best wat rond in dit bier, maar er zit volop leven in met veel koolzuur en een flinke stabiele schuimkraag

7,2 Neus Gistig, iets fruitig

7,7 Smaak Fris bier met een zoete basis en een frisse hoppige noot aangevuld met een aardse, kruidige gistigheid. Veel koolzuur, wat hem extra doordrinkbaar maakt.

Spijssuggestie Brie, vis

6,5

"Fris bier met lichte bitterheid."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Goudblond met fijne schuimkraag

6,5 Neus Fruitig, hoppig met vleugje Citrus geur

6,5 Smaak Fris, koolzuurrijk met vleugje citrus.

Spijssuggestie Salades, kip en gevogelte, jonge romige kazen

8,4

"een erg lekker dorstlessend bier, mooi fris en hoppig"

Peter Wegman

3.310

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht mooie goudblond kleurtje

7,1 Neus fruitig en hoppig

7,5 Smaak mooi dorstlessend, fris en door hop en fruit goed doordrinkbaar

Spijssuggestie lekker met Gevogelte

5,7

"In het begin overheerst de alcohol, daarna overheerst een vies bittertje achterin je keel."

Bart Legius

2.950

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,1 Zicht Donkerblond helder bier. Veel koolzuur, schuim kwam ook uit de fles bij het openen.

5,8 Neus Alcohol overheerst samen met de mout

6,0 Smaak Vrij sterke smaak. Smaakt als een zwaar blond. Licht bittere afdronk met toetsen van koffie.

Spijssuggestie Pittige kaas

Nieuw: Duvel 6,66%

Duvel viert het 150-jarig bestaan met een nieuw bier: Duvel 6,66%, een zachte, zeer doordrinkbare Belgische Blond.

Verder lezen

Wat komt er uit het ei bij het Uiltje?

Uiltje Brewing Company komt met iets nieuws. Het gaat om een nieuw bier, maar veel meer dan dat laten ze niet los bij de brouwerij.

Verder lezen

Dutch Beer Challenge op 22 april

De zevende Dutch Beer Challenge vindt plaats op donderdag 22 april in Rotterdam. De uitslag wordt bekend gemaakt in mei.

Verder lezen

Honing Tripel van Grutte Pier wint Mitra-verkiezing

De Friese Honing Tripel van Grutte Pier heeft de Mitra-jaarverkiezing gewonnen. De winnaar bleef de bieren van Brouwerij Noordt en Stadsbrouwerij Eindhoven voor.

Verder lezen