Texels Blond net zo'n allemansvriend als Skuumkoppe

2 november 2019
Texelse Bierbrouwerij heeft een nieuw familielid. Texels Blond is een licht blond bier met een verrassend accent. Een vleugje Texelse zeevenkel geeft dit bier een aromatisch en zacht kruidig accent.

Het meest bekende bier van de brouwerij is zonder meer de Texels Skuumkoppe. Dit romige tarwebier kun je gerust een moderne klassieker noemen. Het nieuwe bier van de Texelse Bierbrouwerij wordt dat misschien ook wel. Deze Blond heeft 5%, is rond en toegankelijk en spreekt daardoor een breed publiek aan. De zeevenkel geeft dit bier net dat verrassende tintje.

Verkrijgbaarheid

Tot 5 november is Texels Blond alleen verkrijgbaar op Texel. Vanaf 6 november is het verkrijgbaar in de horeca en slijterijen in Nederland. Ook is het online te bestellen via Beerwulf.

Over de Texelse Bierbrouwerij

In de voormalige kaasfabriek van Oudeschild, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied De Hoge Berg, brouwen de brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij sinds 1999 hun bijzondere bieren. Gebrouwen met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie en duinwater, tarwe en gerst van het eiland zelf. Dat maakt alle speciaalbieren tot een puur product van Texel.

Texels Skuumkoppe

De Texelse familie bestaat inmiddels uit 13 speciaalbieren. Texels Skuumkoppe, Vuurbaak, Stormbock en Goudkoppe zijn gerenommeerd. Daarbij is ook het specifieke seizoensaanbod, zoals het diep robijnrode Texels Bock, een vast gegeven in de Top 10 Beste Bockbieren, Texels Noorderwiend een hartverwarmend winterbier, Texels Springtij een stevig blond lentebier met een bloemig aroma en Texels Seumerfeugel een dorstlessend tarwebier. Met Texels Blond biedt Texels een onderscheidend blond bier aan.
Texels Blond (foto: Justin Sinner)