't IJ van de Duvel bier met lef

9 mei 2020
Wat gebeurt er als je Brouwerij 't IJ en Duvel bij elkaar brengt en ze vraagt samen een bier te brouwen? Dan krijg je een hazy IPA die je 't IJ van de Duvel noemt.


Tjalling Landman van Brouwerij 't IJ is enthousiast. "Zet onze brouwerij en Brouwerij Duvel-Moortgat bij elkaar en je weet dat er een bepaalde chemie ontstaat waaruit prachtige dingen ontstaan." Sam de Belder van Duvel is het met hem eens en vindt dat er sprake is van een 'echte familieband' tussen Duvel en 't IJ. "Door dit soort samenwerkingen leren we ontzettend veel van elkaar en groeien we steeds meer naar elkaar toe. En de dag sluiten we af met een bier dat we samen hebben gebrouwen", aldus De Belder, brouwer van Duvel, het iconische bier uit België dat door de community met meer dan 3000 Bierista's beoordeeld wordt met gemiddeld een 7,9.

Fruitig

Passie voor het brouwen en de ambitie om nieuwe smaken te creëren is wat Brouwerij 't IJ en Duvel delen. In 2017 werkten ze samen en het bier dat ze brouwde was zo succesvol dat het in no-time was uitverkocht. Drie jaar later delen de brouwerijen wederom een speciaalbier: 't IJ van de Duvel. Een zachte IPA, een blond bier met een mooie troebelheid. Fris, hoppig en fruitig, zo omschrijven de brouwers 't IJ van de Duvel.

Lange zomerdagen

Volgens Landman en De Belder is dit speciaal bier uitstekend is geschikt voor lange, warme zomerdagen. Om van te genieten op het balkon of in de tuin en zodra het weer kan, op het terras. Eind mei is 't IJ van de Duvel verkrijgbaar in verschillende supermarkten en zodra horecagelegenheden hun deuren weer mogen openen, ook op het vat.

De Amsterdamse brouwerij Het IJ heeft een brede range aan speciaalbieren. 't IJ Zatte, 't IJ Natte en 't IJ IPA zijn enkele van de bekendste bieren.