Proeven en leren over hop bij Schneider Weisse

18 april 2020

Zondagmiddag, het huis is aan kant en de tuin ligt er weer piekfijn bij. Tijd om het er even lekker van te nemen! Dan is het tijd om in te schakelen voor de live proeverij van Schneider Weisse. Met een goed glas bier erbij, uiteraard! Vanaf 16.00 uur leert Mr. Schneider Maarten Tegenbosch je van alles over de bieren van Schneider Weisse en de Hopfenweisse TAP 5 in het bijzonder.

Schneider Weisse verzorgt voor de tweede maal tijdens deze bijzondere periode een live-proeverij. De proeverij behandelt diverse bieren en specialiteiten uit het rijke assortiment van de Duitse brouwer. Speciaal voor deze proeverij werd een Experience-pakket samengesteld met de bieren die zondagmiddag op de proeftafel komen. Natuurlijk ontbreken de Original TAP 7 en de Aventinus TAP 6 net zo min als de Aventinus Eisbock. Centraal staat echter de Hopfenweisse TAP 5.

Bloemige smaak

Tijdens de proeverij vertelt Maarten Tegenbosch van allerlei wetenswaardigheden over dé smaakmaker van bier: hop. Hop drukt een belangrijke stempel op de smaak en karakter van de Schneider Weisse Hopfenweisse TAP 5. Er zijn twee hopsoorten gebruikt voor dit bier: Hallertauer Tradition en Hallertauer Saphir. Beide hopsoorten die verbouwd worden in de directe omgeving van de brouwerij. De hop zorgt voor die frisse, ietwat bloemige smaak en de karaktervolle bitterheid van dit bier.

Waardering 8,1

Schneider Weisse Hopfenweisse TAP 5 is een bier dat er positief bovenuit steekt, kijkend naar de beoordelingen door Bierista's. Deze bierkenners geven waarderen vooral de hoppige frisheid. De Bierista Community met enkele duizenden gediplomeerde bierkenners waarderen dit bier met liefst  een 8,1. Leuke wetenswaardigheid is dat dit bier is ontstaan uit een samenwerking tussen Schneider Weisse en Garrett Oliver, brouwmeester van Brooklyn Brewery.

The Holy Cow

Rockcafé The Holy Cow is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een tv-studio. Vanuit deze 'Schneider Weisse Ambassade' zal Maarten Tegenbosch vanmiddag vanaf 16.00 uur de bieren van tekst en uitleg voorzien. Mocht de live proeverij je dorstig maken, dan kun je in de webshop van Schneider Weisse terecht. Met elke aankoop steun je brouwer, die net als  de horeca en andere brouwers hard getroffen zijn door de corona-crisis.


Schneider Weisse Hopfenweisse TAP 5