Met Schneider Helle Weisse klaar voor de zomer

8 juli 2020
Het wil nog even niet zo vlotten met die zomer. Het zonnetje laat verstek gaan, waardoor het in de tuin en op het terras nog niet zo heel goed toeven is. Maar ... dat duurt niet lang meer. En als het zonnetje schijnt, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn.

Bekijk hier de Bierista Weizen Top 10!


Schneider Weisse Helle Weisse TAP 1 is sinds kort op blik verkrijgbaar. Die verpakking ziet er prachtig uit en zal het vast in de strandtenten en in de hippere horecalocaties elders in het land goed doen. De Helle Weisse is samen met de Aventinus TAP 6 vooralsnog het enige bier van Schneider Weisse dat op blik verkrijgbaar is. "We hopen over niet al te lange tijd ook de Hopfenweisse TAP 5 op blik te krijgen. Het wachten is nog even op de brouwerij in Duitsland", aldus Maarten Tegenbosch van Schneider Weisse Nederland.

Vernieuwd recept

De Helle Weisse TAP 1 is qua receptuur lichtelijk aangepast. Het voert te ver om te zeggen dat er echt een nieuw recept is gemaakt. De verhoudingen liggen nu wat anders, waardoor het alcoholpercentage gedaald is naar 4,9%. De Weizen heeft duidelijk aan frisheid gewonnen. Naast de traditionele banaan - die je in een Weizen mag verwachten - kom je nu ook verfrissende aroma's tegen van citrusfruit.

Original

De Schneider Weisse Original TAP 7 is de moeder aller weizenbieren. Dat is het onbetwiste vlaggenschip van de brouwerij. De Original is beduidend donkerder en complexer dan menigeen van een Weizen verwacht. Deze Helle Weisse TAP 1 heeft qua uiterlijk veel meer weg van de gepasteuriseerde commerciële Weizen-bieren van de grote concerns. Qua smaak is deze Weizen rijker: je proeft de gist, de fruitige aroma's van zowel de banaan als het citrusfruit. Elke slok nodigt uit voor een volgende. Het fris zuurtje vanuit de tarwemout is hier hier debet aan.

Verkrijgbaarheid

Deze Schneider Weisse Helle Weisse is een verrassend smaakvolle Weizen, een perfect bier voor op het terras. Bierista's bekronen dit bier gemiddeld liefst met een dikke 7,5! Laat die zon nu maar komen. Met een paar van deze mooie bieren in de koeling ben je goed voorbereid. De bieren van Schneider Weisse zijn redelijk exclusief qua verkrijgbaarheid. Steeds meer horeca hebben de bieren in het assortiment. In de supermarkt kom je dit bier niet tegen. Bij de betere slijter wel en uiteraard kun je het rechtstreeks bij Schneider Weisse bestellen via de webshop. En ze zijn nu nog extra voordelig ook!