Flying Dutchman Bierpack nu in de shop

16 mei 2020
Wie de bieren van de The Flying Dutchman wil proeven, moet goed zoeken. Eigenaar Ronald de Waal bedient vanuit Finland bierliefhebbers in heel Europa. Toch zijn deze pareltjes in ons land lastig te vinden.

Ook The Flying Dutchman wordt hard geraakt door de coronacrisis. "De sluiting van de horeca doet veel ondernemers pijn. Ik ben daar geen uitzondering op. Een website heb ik wel, maar geen webshop helaas", aldus Ronald de Waal. Reden voor Bierista om Ronald een handje te helpen en tijdelijk een box met bieren van The Flying Dutchman aan te bieden in de shop.

Vele awards

Bierista besteedde al vaker aandacht aan de bijzondere bieren, die in België worden gebrouwen. Bijzonder, want Ronald is een echt natuurmens en dat klinkt door in zijn bieren. Hij laat zich inspireren door de natuur, gebruikt veel ingrediënten en slaagt er telkens weer in een geweldige balans in het bier te krijgen. Het levert verrassende bieren op, die de afgelopen jaren heel veel awards in de wacht hebben gesleept.

Tien bieren

Het tasting-pakket bevat tien bieren, waaronder de Black Is Black And I Want My Baby Back, een Black Rye IPA en het zomerse alcoholarme Freak Kriek Super Hero Zero Point Three Merry Cherry Beer. Hoe donker een schuimkraag kan zijn, ervaar je als je de More complicated than your Girlfriend inschenkt. Deze dikke, romige Stout heeft talloze prijzen gewonnen en wordt ook door de community met duizenden bierliefhebbers beoordeeld met een dikke 8,2!

Fearing the Wurst

Gosh It's Posh Elderflower White Wine Sour zal menig bierliefhebber in vervoering brengen. Het is een bier met karaktertrekken van de verfrissende witte wijn. Big Bold Marigold Flower Power Apple Sour, Little Red Corvette Riding Hood, Jah Jah Rub A Dug Mango IPA, Diamonds Are Forever Beer is Whenever Belgium White en The Gothic Prince of Darkness Black Currant Sour Porter verrassen ieder op hun eigen manier. Verrassen is hier echt het woord, want net als de namen van de bieren is de smaak ook alles behalve saai. Elke slok prikkelt en verbaast. Fearing the Wurst Hopping For the Best is een Weizen, waar The Flying Dutchman zijn geheel eigen touch aan heeft toegevoegd. Heerlijk voor in het zonnetje!

Bestellen

Tien avontuurlijke bieren, die bij je thuis wordt bezorgd voor slechts € 28,50. Je helpt deze bijzondere brouwerij de crisis door en je haalt spannende bieren in huis, die je met je Bierista-account kunt reviewen. Hiermee creeer je je eigen smaakbibliotheek. Heb je je Bierista Bieropleiding afgerond dan worden jouw expert-reviews gepubliceerd op de site en inspireer jij de 150.000 bierliefhebbers die maandelijks naar Bierista komen.