Bier Magazine Top 30: Wie maakten het verschil in 2019

18 december 2019
Het begint een mooie traditie te worden. Aan het eind van het jaar stelt de redactie van Bier Magazine een Top 30 samen van mensen die in het bijna afgelopen bierjaar een belangrijke rol hebben gespeeld. De winter-editie van Bier Magazine met de Top 30 ligt nu in de winkel.

We gaan natuurlijk niet de hele Top 30 doornemen, maar de nummer 1, daar ontkomen we natuurlijk niet aan. De man die in 2019 volgens de redactie hét verschil maakte is Rudi Ghequire. Deze vriendelijke en uiterst bescheiden Belg is brouwmeester en brouwdirecteur bij Rodenbach. De nummer 2 komt ook uit België. Het is Mieke Desplenter van Ter Dolen. De nummer 3 is Erwin van Moll van Van Moll uit Eindhoven.

Dutch Imperial IPA's

Wie de winnaar van de Top 30 beter wil leren kennen, kan het twee pagina's omvattende interview lezen, geschreven door uitgever en hoofdredacteur Fedor Vogel. Los van de Top 30 valt er in deze winter-editie van Bier Magazine veel meer te genieten. Zo werden er zes Dutch Imperial IPA's op de proeftafel gezet. Welk bier is het lekkerst? De DIPA van Emelisse, de Spicy Roger van Gulpener of toch de Jopen Heavy Cross?

Bierradio

Ronald en Sander van vandeStreek bier uit Utrecht zijn nog lang niet uitgespeeld. Dat is de conclusie van een zeer uitgebreide reportage die Amanda Meijer maakte voor het blad. Podcasts worden ook onder bierliefhebbers steeds populairder. Dat merkt ook Bierradio.nl, een initiatief van Fedor Vogel en Eelco Wijninga, dat begin dit jaar werd gestart. Inmiddels heeft de internetzender met podcasts een vaste schare fans opgebouwd. De aandacht die het magazine voor de zender heeft levert ongetwijfeld nieuwe luisteraars op.

Hoppig leesvoer

Naast prachtige reportages en artikelen bevat Bier Magazine vaste rubrieken zoals het Bier van de Maand, de column van Henri Reuchlin en de boekenrubriek waarin de boeken '50 tinten bier' van Jan Swerts en Opwaaiend Schuim van Raymond van der Laan worden besproken. Reden genoeg om Bier Magazine aan te schaffen. Het blad is verkrijgbaar in de betere kiosks. Lekker hoppig leesvoer voor in de kerstvakantie. Je kunt natuurlijk ook een abonnement nemen.
 
Bier Magazine met de Top 30 2019.