Beer Geeks Beat ALS – de finale

21 maart 2021

Een grote groep bierliefhebbers proost op zaterdag 27 maart tegen ALS  tijdens de Release Party Beer Geeks Beat ALS '21. Het event wordt gehouden in de brouwerij van vandeStreek bier in Utrecht en is te volgen via Facebook.

Tijdens de uitzending wordt een cheque met het totaalbedrag van de actie 'Beer Geeks Beat ALS' overhandigd aan de Stichting ALS. De teller staat inmiddels bijna op 50.000 euro. Daar komen de opbrengsten van de verkoop van de six-packs met de unieke bieren nog bij. De bieren zijn vanaf 25 maart te koop in een groot aantal verschillende slijterijen en bierwinkels.

Luka & the lights

Op de etiketten van de speciale bieren speelt robot Luka de hoofdrol. Het verhaal van Luka is geschreven door Sascha Groen en haar man Anjo Snijders (ALS/PSMA patiënt). Luka helpt ouders, grootouders, artsen en leerkrachten om ALS uit te leggen aan kinderen. Er is nergens ter wereld zoiets als dit. Bovendien helpt Luka kinderen ALS uit te leggen aan hun vriendjes, vriendinnetjes en klasgenoten.

ALS Nederland

Tijdens het event op 27 maart worden niet alleen alle zes bieren uit het unieke Beer Geeks Beat ALS six-pack geproefd en besproken, maar wordt ook de kennis van de kijkers getest in een vermakelijke quiz. Verder komt een aantal deskundigen aan het woord. Ook probeert de organisatie de kijkers nog wat laatste euro’s uit de zak te kloppen met als doel een zo hoog mogelijk bedrag op de cheque voor Stichting ALS Nederland. Aan het eind van de middag wordt deze cheque met het voorlopige totaalbedrag overhandigd aan ALS Nederland.

De brouwerijen

In totaal hebben 57 brouwerijen meegedaan aan de actie. De zes bieren zijn gebrouwen bij: Bax Bier in Groningen, Brouwerij Frontaal in Breda, Kompaan Bier in Den Haag, Brouwerij De Moersleutel in Alkmaar, vandeStreek Bier in Utrecht en Walhalla Craft Beer in Amsterdam. De overige 51 brouwerijen hebben meegedacht over de recepten en/of de handen uit de mouwen gestoken tijdens de brouwdagen.