Biernieuws

Donderdag 23 mei 2019

Muifelbrouwerij lanceert nieuw bier op 25 en 26 mei

Muifelbrouwerij uit Oss opent de deuren voor het publiek tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen, in het kader van de Week van het Nederlandse Bier.

Verder lezen

Lustrum Brielsch Bierfestival

Het Brielsch Bierfestival viert op zaterdag 25 mei het lustrum in ’t Kont van het Paard en De Vergulde Colff.

Verder lezen

Schneider Weisse komt naar Eindhoven

De Schneider Weisse Fanclub Nederland ontvangt van 23 t/m 26 mei fans uit heel Europa in Eindhoven. Eigenaar Georg Schneider VI, zal ook aanwezig zijn.

Verder lezen

Proef+Beleef bij Brouwerij De 7 Deugden

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei wordt bij Brouwerij De 7 Deugden aan de Akersluis 8D in Amsterdam, de eerste editie van Proef+Beleef gehouden.

Verder lezen

Bierproeffestival geslaagde start Week van het Nederlandse Bier

Zo'n 6500 bezoeker kwamen af op het Nederlands Bierproeffestival. Dit festival is het begin van een feestelijke bierweek vol activiteiten.

Verder lezen

De herintroductie van een populair witbier

Witte Raaf is sinds deze week opnieuw op de markt, een samenwerkingsbier tussen Hertog Jan uit Arcen en de Bronckhorster Brewing Company.

Verder lezen

TAPT Festival opent eerste 0.0% café van Nederland

TAPT Festival opent tijdens Oost TAPT op 18 mei het eerste pop-up café waar je niet ladderzat de deur uitkruipt, genaamd… jawel: ‘Café NOL.NOL’.

Verder lezen

Gouden Carolus krijgt nieuwe uitstraling

Gouden Carolus krijgt een nieuwe uitstraling. De inspiratie voor de nieuwe etiketten werd gezocht bij de originele flesjes uit de jaren '50.

Verder lezen

La Trappe Tripel Beste Bier van Nederland 2019

La Trappe Tripel is tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier uitgeroepen tot Beste Bier van Nederland.

Verder lezen

Melissa Cole komt met boek 'Bier in de keuken'

De Britse bierexpert Melissa Cole brengt het boek 'Bier in de keuken' op de markt. Het boek is een bron van inspiratie voor bierliefhebbers.

Verder lezen

Budels lanceert Budels Hopped 0.0%

Budels breidt haar alcoholvrije segment bieren verder uit. De brouwer lanceert nu een Hopped 0.0%, gedryhopt met Amarillo.

Verder lezen

Grolsch Zomerzon nieuw bier in serie Grolsch Proeverij

Grolsch Zomerzon is het nieuwe bier in de serie Grolsch Proeverij. Dit lichte Witbier zit vol bloesem en citrus en is een typisch zomerbier.

Verder lezen

Week van het Nederlandse Bier 2019 van start

De Week van het Nederlandse Bier gaat op donderdag 16 mei van start. Tot en met 26 mei zijn er door het hele land activiteiten.

Verder lezen

Prijswinnend Winterbier gebrouwen door thuisbrouwer Piet Reiniers

De negende editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd is na een spannende finale op de Brand brouwerij in Wijlre gewonnen door Piet Reiniers uit Eindhoven.

Verder lezen

Valkmanschap van Bird Brewery voor een groenere wereld

Valkmanschap is het goede doelen bier van Bird Brewery. Voor elk flesje van deze frisse en fruitige New England IPA wordt een boom geplant.

Verder lezen

Hertog Jan en Bronckhorster brengen Witte Raaf weer tot leven

Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company hebben voor de Week van het Nederlandse Bier Witte Raaf eenmalig nieuw leven ingeblazen.

Verder lezen

Nederland wordt Bourgondischer: 0.0 bij de lunch

De nieuwe alcoholvrije bieren vinden gretig aftrek. Het moment dat bier op tafel komt schuift naar voren, Bier bij de lunch is niet gek.

Verder lezen

Marc Janssen van Grolsch over de Week van het Nederlandse Bier

De Week van het Nederlandse Bier is van 16 tot en met 26 mei. Brouwmeester Marc Janssen vertelt wat we van Grolsch mogen verwachten.

Verder lezen

Katja Schuurman en Tijl Beckand kijken in de keuken van Heineken

Katja Schuurman en Tijl Beckand nemen voor het programma 'Gemaakt in Nederland' een kijkje in de keuken van Heineken.

Verder lezen

Huurbrouwer van vandaag, topbrouwerij van morgen?

Dennis Hofman houdt de huurbrouwers tegen het licht. Voegt deze categorie wat toe of vormt het misschien zelfs wel een bedreiging?

Verder lezen