Biernieuws

Woensdag 19 mei 2021

Tweach Tripel gebrouwen met water uit de gracht

Bier brouwen met water uit de gracht. Jos Oostendorp van Eastgreen.nl bracht partijen samen die hun steentje bijdragen aan de Tweach Tripel.

Verder lezen

Brouwerij De Molen brouwt Geniet & Geef bier voor KiKa

Brouwerij De Molen uit Bodegraven zal in dit jaar het Geniet & Geef bier brouwen, en is daarmee de achtste brouwerij die de actie steunt.

Verder lezen

Maximus introduceert alcoholarm Aurora Blond

Maximus Brouwerij introduceert een nieuw, alcoholarm bier Aurora. Dit bier heeft nog geen half procent alcohol, maar wel veel smaak.

Verder lezen

Ald IPA nu ook in Nederland verkrijgbaar

Ald IPA begon als een grap, nadat verschillende bierliefhebbers op Twitter gelijkenis zagen met het vlaggenschip bier van BrewDog, Punk IPA.

Verder lezen

Brouwerij Hoop en Grolsch vinden elkaar

Een netelige kwestie is opgelost zoals dat alleen in de bierwereld kan. Samen bier brouwen en drinken overbrugt de grootste meningsverschillen.

Verder lezen

Bier Butler Vrijdag: Gerardus Tripel met Fleur de Fagne

De lekker stevige Gerardus Tripel. Dat wordt genieten, zeker in combinatie met dit heerlijke gerecht. Het is weer Bier Butler Vrijdag!

Verder lezen

Duvels dilemma: proost, cheers of santé

Of je nou proost (81%), cheers (34%) of santé (20%) zegt, wij zijn het behoorlijk met elkaar eens wat de beste of mooiste redenen zijn om te 'cheersen'.

Verder lezen

Dutch Beer Challenge 2021 - de uitslag

De prijswinnaars van de zevende editie van de Dutch Beer Challenge zijn bekend gemaakt. Er zijn weer een boel blije brouwers!

Verder lezen

Texels laat frisse wind waaien over haar uitstraling

Er waait een frisse wind door de Texelse Bierbrouwerij. De speciaalbieren van de eilandse brouwer hebben een volledig nieuwe look.

Verder lezen

Norbertijnen presenteren Glossy en Jubileumbier

Eerste Pinksterdag wordt het eerste exemplaar van een speciale editie van 'Klooster' overhandigd aan Hella van der Wijst.

Verder lezen

Grolsch Hoop versus Grolsch Frisbittere IPA

Grolsch heeft een nieuwe bier in de Proeverij-serie gelanceerd. Wij zetten dit bier Grolsch Hoop naast de Grolsch Frisbittere IPA.

Verder lezen

Bellfield Brewery doet het glutenvrij

De Schotse brouwerij Bellfield maakt glutenvrije bieren. En dat doen ze goed. Sinds kort zijn ze te vinden bij Albert Heijn.

Verder lezen

Bier Butler Vrijdag met Hop & Liefde

Wat je met hop en liefde allemaal niet kunt doen! Deze Bier Butler Vrijdag hebben we weer een geweldige bierpairing voor je. Met hop en liefde!

Verder lezen

Met Hoop Mon Cherry proosten op diversiteit

Hoop Bier uit Zaandijk heeft een nieuw bier gebrouwen om te proosten op de diversiteit. Mon Cherry is een steun voor de LHBTIQ+ community.

Verder lezen

Two Chefs Brewing opent Two Chefs FoodBar Zuid

Brouwerij Two Chefs Brewing opent een nieuwe vestiging van Two Chefs FoodBar in Amsterdam-Zuid.

Verder lezen

Craft Beer Conference nog eens over doen

De online conferentie van branchevereniging Craft was een groot succes. Was je niet in de gelegenheid? Dan kun je hier zien wat je hebt gemist.

Verder lezen

Hertog Jan weer dik in de prijzen

Het mag nauwelijks nog nieuws heten. Hertog Jan is weer in de prijzen gevallen. Tijdens de European Beer Challenge werden liefst 8 medailles behaald.

Verder lezen

Streetsmart - drinken voor het goede doel

Streetsmart helpt Amsterdammers in nood door bier te drinken. Per blikje Virgin IPA gaat 50 cent naar het goede doel.

Verder lezen

Genieten van de beste bieren

Hoe ontdek je de beste bieren in de tegenwoordige bierjungle? Bierista's wijzen je de weg aan de hand van hun expert-reviews.

Verder lezen

Bier Butler Vrijdag - Kipsate met Schneider Weisse TAP 7 Original

Deze Bier Butler Vrijdag vieren we met een kipsate in combinatie met de 'moeder aller Weizen bieren': de Schneider Weisse Tap 7 Original.

Verder lezen