Biernieuws

Dinsdag 26 januari 2021

Dutch Beer Challenge op 22 april

De zevende Dutch Beer Challenge vindt plaats op donderdag 22 april in Rotterdam. De uitslag wordt bekend gemaakt in mei.

Verder lezen

Honing Tripel van Grutte Pier wint Mitra-verkiezing

De Friese Honing Tripel van Grutte Pier heeft de Mitra-jaarverkiezing gewonnen. De winnaar bleef de bieren van Brouwerij Noordt en Stadsbrouwerij Eindhoven voor.

Verder lezen

We drinken steeds meer alcoholvrij

We drinken met z'n allen steeds meer alcoholvrij bier. Nu al is 1 op de 14 glazen bier die we met z'n allen drinken een bier zonder alcohol.

Verder lezen

BierButler Vrijdag: Creme Bavarois met Hertog Jan Winterbier

Heb je ook zo'n zin in het weekend. Het is weer BierButler Vrijdag. Ditmaal serveren we een dessert met Hertog Jan Winterbier.

Verder lezen

Achelse Kluis verliest trappistenstatus

Achelse Kluis is niet langer een officieel trappistenbier. De brouwerij heeft die status verloren nu de laatste broeders uit het klooster zijn verhuisd.

Verder lezen

Uiltje Brewing Company pakt in / uit

Uiltje Brewing Company heeft een XXL Mega webshop deal online gezet. En dankzij Bierista krijg je nog een 10% extra korting op de toch al vette deal.

Verder lezen

De beste alcoholvrije bieren voor Dry January

Of je nu meedoet aan Dry january of niet, een alcoholvrij bier wil je altijd wel in huis hebben. Wat zijn de beste bieren volgens de kenners?

Verder lezen

Nieuw: Desperados Virgin 0.0%

Na een succesvolle lancering in Frankrijk is Desperados Virgin 0.0% nu ook in Nederland, België en Polen geïntroduceerd.

Verder lezen

La Trappe Puur frisse dorstlesser

La Trappe Puur is niet zo bekend als de grote broers La Trappe Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel. Toch is dit biologische bier meer dan de moeite waard.

Verder lezen

Drie bieren om van te genieten

Bierista heeft weer drie bieren op een rijtje gezet, die je zeker eens gedronken wilt hebben. Warm aanbevolen deze IPA, Strong Ale en kruidge Tripel.

Verder lezen

BierButler Vrijdag: Roerei met cheddar en Tripel Karmeliet

Heb jij zin in een lekker weekend! Dat gaat op deze BierButler Vrijdag wel lukken met een roerei vergezeld door een Tripel Karmeliet.

Verder lezen

Bierverkoop gecrasht

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de bierverkoop in ons land ongekend is gedaald. Het aantal bierbrouwerijen is ondanks alles gestegen!

Verder lezen

Biermarathon Utrechtse brouwers

Utrechtse brouwers houden een livestream op Facebook met 24x aandacht voor het Utrechtse bier in het Werkspoorcafé in Utrecht.

Verder lezen

Vrienden van Amstel Live gaat door

Vrienden van Amstel Live gaat toch door. Via een gratis stream kun je spetterende optredens vanuit Ahoy live in de huiskamer bijwonen.

Verder lezen

Drie fijne biertips om de week mee te beginnen

Met het groeiend aantal Bierista's komen er steeds meer expert-reviews binnen. Bierista geeft je drie smakelijke tips om de week mee te beginnen.

Verder lezen

La Trappe Oak Aged #39 verkrijgbaar

De vele fans van La Trappe Oak Aged kunnen hun hartje weer ophalen. De trappistenbrouwerij uit Brabant heeft batch 39 vrijgegeven!

Verder lezen

Nieuw: Bronckhorster Barrel Aged 27 & 28

Bij Bronckhorster Brewing Company hebben ze heel veel lekkers in het vat. En soms wordt zo'n vat afgevuld en kun deze uitzonderlijke bieren proeven.

Verder lezen

Hé pannenkoek, het is BierButler Friday

Vrijdag is bij Bierista altijd BierButler Friday. Elke vrijdag hebben we een leuke bier-spijs tip voor je om lekker het weekend in te gaan!

Verder lezen

Verantwoord triootje bij De Leckere

Bij De Leckere hebben ze drie verantwoorde bieren met nagenoeg geen alcohol. Een lekker trio deze Pilsener, Weizen en India Pale Ale!

Verder lezen

Heineken 0.0 laat je zweten!

Nu de sportscholen dicht zijn is het lastig goede voornemens waar te maken. Heineken 0.0 helpt en laat je zweten!

Verder lezen