7,6

Van Moll Eindbaas Level 3

Van Moll (61)

Dry Hopped Barley Wine

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

Van Moll Eindbaas Level 3 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,4

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Dit is een biertje na mijn smaak. Wat een heerlijk vol barley wijntje. Alleen de afdronk is wat minder, beetje te bitter en met een metalen smaakje, helaas."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Kastanjebruin biertje met een crèmekleurige schuimkraag. Blijft ook even liggen.

7,8 Neus Moutig, zoet met een sterke geur van alcohol.

7,8 Smaak Zoet, moutig en licht fruitig. De afdronk is wat bitter en heeft een metalen smaak, helaas.

Spijssuggestie Met cabanossi, misschien niet de beste combi.

8,0

"Mooie combinatie: Barley Wine met dry hopping, werkt uitstekend! Lekker, stevig en vol bier. De geur is zoet, fruitig en aangenaam. De smaak komt hier goed mee overeen. De fruitige smaak blijft uitstekend behouden over het gehele smaaktraject, inclusief de frisse en toch ook verwarmende nasmaak."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Reebruin, mistig bier met een beige kraag van fijn schuim die best goed houdbaar is

7,5 Neus Lekkere, zoete, fruitige geur, van zomers fruit op een alcoholische basis. Redelijk licht en aangenaam in de neus.

8,0 Smaak Zoet in de aandronk, vol, dik, en romig in de mond. Alcoholisch en fruitig, heel fruitig, met een mooie bitterheid in de lang aanhoudende, nasmaak. Bier nummer 24 uit de advents box 2023.

Spijssuggestie Niets bij eten, en zeker niet te koud drinken.

7,0

"Dry hopped Barley wine"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donkerrood/robijnrood, met crèmewit schuim, plakkerig langs de glasrand.

7,0 Neus Gerstemout, zoet en bitter van de hop.

7,0 Smaak Plakkerig en droog mondgevoel, iets dikkig. Lekker zoet en bitter, goed in verhouding.

Spijssuggestie Varkenshaas met iets zoete marinade.

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen