7,4

Uiltje Tribe of the Tomahawk

Uiltje Brewing Company (251)

Details

Alcohol
7.2%
Categorie
Fris en fruitig
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl

Mijn bieren

7,4

Het oordeel van de Bierista's

Uiltje Tribe of the Tomahawk is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,6

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"fris prikkelend, fruitig en hoppig"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht donkergeel/licht oranje en troebel met witte schuimlaag die redelijk snel inzakt

7,0 Neus iets zoetmoutig, fruitig

7,5 Smaak zoetmoutig en fris prikkelend, fruitig, steenfruit, ananas, iets citrus. Bloemig/grassig en lekker hoppig met een fijne bittere afdronk. iets wrang/droog in de nasmaak.

Spijssuggestie bbq, oosters, curry's

7,3

"Fruitig, hoppig met een bittere afdronk"

Ivan Wind

4.360

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Goud geel, helder bier met een fijne moois schuimkraag, welke snel weg trekt

7,0 Neus Fruitig, citrus hop.

6,9 Smaak Grapefruit, hoppig, bittere smaak, fijne tinteling van koolzuur.

Spijssuggestie pasta, kaas/worst borrel plankje

7,0

"Bier met uitgesproken grapefruittonen in geur en smaak. Iets wrang, dat wel. De lang aanhoudende nasmaak, is nogal droog en heeft eveneens de duidelijke fruit tonen. Zeker weer een typisch Uiltje bier. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Goud geel bier, licht mistig. De witte kraag is groot van formaat, bestaand uit gemengd schuim, en niet lang houdbaar. Wel blijven de resten schuim aan de glaswand kleven.

8,0 Neus Hele vette citrus tonen overheersen in de geur. De grapefruit is er duidelijk in aanwezig. Dit maakt de citrus geur doordringend maar toch vrij mild.

7,0 Smaak Smaak is citrus, vooral grapefruit. En heeft een beetje een wrange smaak. Deze wordt nog duidelijker in de afdronk. De nasmaak is fruitig en droog. Blijft wel goed behouden, die droge nasmaak met fruitige, citrus tonen. Het bier zou wat meer koolzuur mogen hebben.

Spijssuggestie worst en kaasplankje

7,7

"Hoppig en fruitig en een beetje bitter"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,9 Zicht Helder en donker geel mooie schuimkraag

7,6 Neus Fruit en hop

8,3 Smaak Zacht bitter fruitig en mooie hop nasmaak

Spijssuggestie Salade's pasta's en div jonge kazen

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen