Rauchbier

Top 3 Rauchbier

8,3

Oersoep Chain Smoker

Oersoep

Oersoep Chain Smoker is een Rauchbier, een bier met sterke rookaroma's. Je houdt er van, of je houdt er niet van. Een tussenweg lijkt nauwelijks mogelijk. Hou je van rookworst? Ja, waarom wil je die nog eten, als je 'm ook drinken kan?

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Heller Märzen

Schlenkerla - Brauerei Heller

Heller Märzen is een Rauchbier uit de stad, die bekend staat om z'n rookbieren: Bamberg. Deze Märzen dankt zijn gerookte smaak aan de mout. Tijdens het moutproces werd de mout blootgesteld aan rook. De opgenomen rookaroma's geeft de mout in het brouwproces aan het bier. Rauchbier heeft een krachtige, uitgesproken smaak, die aan bacon doet denken. Je houdt ervan of je vindt het niks.

Flavoured bieren

Aroma

7,8

Othmar Rauchbier

Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co (Othmar)

Othmar Rauchbier wordt gemaakt van mout dat is gerookt boven beukenhout. Dat geeft dit ondergistende bier zijn sublieme rooksmaak. Een zeer evenwichtig bier - voor de liefhebbers - gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Ook lekkere Rauchbier

Cannabisbier De Groene Buizerd fris en zomers

De Groene Buizerd wordt geïntroduceerd door Festival Mañana Mañana en Bronkhorster Brewing Company introduceren 1 juni het ‘Achterhoeks Junglebier’, een bier met als belangrijkste ingrediënt CBD.

Verder lezen

Welk bier drink je tijdens de barbecue?

Het barbecueseizoen barst weer los we staan we massaal in de tuin te kokkerellen. Welk bier past daar het beste bij? Het Bierista-team geeft tips.

Verder lezen

Swinckels 0.0% exclusief voor de horeca

Swinckels krijgt tijdelijk een alcoholvrije variant. Swinckels 0.0% is exclusief verkrijgbaar in de horeca.

Verder lezen

Online naar Mout Bierfestival

Het Mout Bierfestival wordt dit jaar in verband met de coronacrisis online gehouden op zaterdag 20 en zondag 21 juni.

Verder lezen