7,6

Stadsbrouwerij Eindhoven 240 Volt

Stadsbrouwerij Eindhoven (76)

Stadsbrouwerij Eindhoven 240 Volt is bijna een sweet (milk) Stout, alleen hebben de brouwers de lactose weggelaten. Het is een vrij zwaar bier, maar zeer zacht in de beleving. Het bitterheid in de bier van de gebrande mouten komt goed naar voren.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.7%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

Stadsbrouwerij Eindhoven 240 Volt is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,9

Smaak

7,7

Zicht

7,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,8

"Een ware smaakexplosie met een heel droge nuances."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,8 Zicht Donkerbruin tot zwart met een lichtkleurige schuimlaag, die mooi blijft liggen op het bier.

6,8 Neus Ik proef vooral gebrande mout.

6,8 Smaak Deze stout is licht zoet, behoorlijk bitter met sterke moutsmaak. De nasmaak is zeer sterk. Niet geheel mijn smaak.

Spijssuggestie Deze stout past prima bij een rundvleesstoofschotel.

8,0

"Een echt stout. Koffie kenmerken en chocolade."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Zwart met een lichte schuimkraag

8,3 Neus Ik ruik koffie en het bittere vande gebrande mout.

8,2 Smaak Gebrand koffie en verderweg proef je wat chocolade.

Spijssuggestie Gegrild vlees of zoete desserts.

7,6

"Een stout zonder stoutsmaak"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,4 Zicht zwart, helder, goede schuimkraag, lichte bruis

8,3 Neus moutige geur, niet gebrand

8,5 Smaak moutige smaak, niet gebrand, licht zoet

Spijssuggestie gebakken vlees

7,8

"Een donker zwaar bier, vol van smaak iets bitter maar wel zacht. Verwarmend"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Donker met fijne schuimkraag

7,8 Neus Koffie, gebrande mout en ietsje zoetig

7,9 Smaak Volle smaak van koffie en gebrande mout. Wel zacht

Spijssuggestie Een bier om van te genieten na de maaltijd

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen