SNAB Roock

7,5 (1 beoordeling)

SNAB Roock is een Smoked Extra Stout Porter , die werd ontwikkeld ter gelegenheid van het tweedubbel lustrum van SNAB. Brown Porter, ons allereerste bier, stond twee decennia symbool voor SNAB. Met Roock brengen de SNAB-brouwers een hommage aan deze klassieke stijl met een XX versie, sinds 1820 bekend als Extra Stout Porter om de sterkere variant aan te geven. Door gebruik te maken van gerookte gerst, USA hops en gist ontstond een onderscheidende combinatie die een complex bier met uitgesproken rooksmaak geeft.

6.5%
Intens en Uitdagend
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
8 °C
Haardvuur, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Bovengistend
Rook-, Pale Ale-, Cara-, Special 'B'-, Chocolade- en Zwartmout
Chinook, Wilamette
15.4 °P
44
178

Reviews door Bierista Experts

Alain
Bierista
7,5

Alain Schepers

Rookbier, je houdt ervan of niet. Een tussenweg is eigenlijk niet mogelijk. Ik heb momenten dat ik erg kan genieten van een bier met rooksmaak. Snab Roock biedt meer dan alleen een overheersende rooksmaak.

Zicht 7,5

Bruin tot koperkleurig bier met een flinke schuimkraag, die licht gekleurd is. Schuimkraag is bestendig, blijft lang overeind.

Neus 7,0

Zoals je mag verwachten heeft dit bier een duidelijk rookaroma. Een dergelijke geur is duidelijk aanwezig. Zo ook hier. Rokerige aroma's doen hier denken aan bacon. Het bier heeft op de achtergrond ook zoete aroma's.

Smaak 7,5

De rooksmaak, bacon, gerookte ham speelt absoluut de hoofdrol. Toch heeft dit bier zeker ook een nuance. Het is meer dan alleen rook. Zoete aroma's van karamel drukken zeker ook een stempel.

Spijs suggestie

Snab Roock is heerlijk met een steak van de grill.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket