Snab roock
7,5

SNAB Roock

SNAB Bierbrouwers (13)

SNAB Roock is een Smoked Extra Stout Porter , die werd ontwikkeld ter gelegenheid van het tweedubbel lustrum van SNAB. Brown Porter, ons allereerste bier, stond twee decennia symbool voor SNAB. Met Roock brengen de SNAB-brouwers een hommage aan deze klassieke stijl met een XX versie, sinds 1820 bekend als Extra Stout Porter om de sterkere variant aan te geven. Door gebruik te maken van gerookte gerst, USA hops en gist ontstond een onderscheidende combinatie die een complex bier met uitgesproken rooksmaak geeft.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Drinkmoment
Haardvuur, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
Hopsoorten
Chinook, Wilamette
Mout
Rook-, Pale Ale-, Cara-, Special 'B'-, Chocolade- en Zwartmout
Plato
15.4 °P
IBU
44
EBC
178
7,5

Het oordeel van de Bierista's

SNAB Roock is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,5

Smaak

7,5

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Rookbier, je houdt ervan of niet. Een tussenweg is eigenlijk niet mogelijk. Ik heb momenten dat ik erg kan genieten van een bier met rooksmaak. Snab Roock biedt meer dan alleen een overheersende rooksmaak. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Bruin tot koperkleurig bier met een flinke schuimkraag, die licht gekleurd is. Schuimkraag is bestendig, blijft lang overeind.

7,0 Neus Zoals je mag verwachten heeft dit bier een duidelijk rookaroma. Een dergelijke geur is duidelijk aanwezig. Zo ook hier. Rokerige aroma's doen hier denken aan bacon. Het bier heeft op de achtergrond ook zoete aroma's.

7,5 Smaak De rooksmaak, bacon, gerookte ham speelt absoluut de hoofdrol. Toch heeft dit bier zeker ook een nuance. Het is meer dan alleen rook. Zoete aroma's van karamel drukken zeker ook een stempel.

Spijs suggestie Snab Roock is heerlijk met een steak van de grill.

Op ontdekkingstocht op Bier & Big Festival

Bierista Miel Neuraij was dit weekend te vinden op het Bier & Big Festival in Eindhoven. Hij ging op ontdekkingstocht en ontdekte mooie bieren.

Verder lezen

Gratis films kijken dankzij samenwerking Grolsch en Cinetree

Grolsch en Cinetree werken samen. Met een actiecode op de verpakking van 4 beugels kun je vanaf 1 april gratis tien films via Cinetree bekijken.

Verder lezen

Bierista Dennis bezoekt Oproer

Het brouwen van de Dark Storm legde in 2015 de fundering voor wat tegenwoordig als Oproer door het leven gaat.

Verder lezen

Brouwerij Lefebvre lanceert Hopus Primeur 2019

Voor het zevende jaar op rij brengt brouwerij Lefebvre hulde aan de hop, met een nieuwe drooghopversie van de traditionele Hopus.

Verder lezen