7,5

Schlösser Alt

Brauerei Schlösser (1)

Schlösser Alt is een amberkleurige Alt. je proeft de karamel afkomstig van de gebrande mouten. Lekker smaakvol droordrinkbaar bier, waar je makkelijk een tweede van bestelt.

Details

Bierstijl
Alcohol
4.8%
Categorie
Amber en Elegant
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
50 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Schlösser Alt is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,9

Smaak

8,2

Zicht

7,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,4

"Een bier voor in de avond."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Een mooi licht bruinig van kleur en een mooie schuimkraag.

7,5 Neus Wat moutig van geur, en zoethout .

7,7 Smaak Een verfrissende smaak, lekker door drinkbaar.

Spijssuggestie Bij kipgerechten,toastjes met kipkerrie.

7,5

"makkelijk doordrinkbare Alt"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht donkerrood-bruin en helder met een mooie schuimlaag

7,5 Neus zoetmoutig, geroosterde mout, fruitig, karamel

7,5 Smaak zoetmoutig, geroosterde mout, iets prikkelend. Fruitig, iets rood fruit, karamel, iets frishoppig, met een licht bittertje in de afdronk.

Spijssuggestie Vleesgerechten, worstplank

6,4

"Smaakt "donker" en zoet en is prima,maar blijft niet echt heel lang hangen echter eerste indruk was dat dit bier meer richting een Alt uit Dusseldorf ging en klopt!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur

Zicht Donker amber kleur, weing schuim

Neus Zoete geur Normale koolzuur Licht carmel geroosterde reuk

Smaak Smaakt "donker" en zoet

8,5

"krachtig alt bier met veel karakter. Dit is wat je verwacht als je een Alt bestelt."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,5 Zicht middelbruin bier met romig beige schuim

8,5 Neus gebrande mout, karamel, fruitig en iets gistachtig

8,5 Smaak gebrand, karamel, fruitig en licht hoppig. mondgevoel heeft veel CO2-prikkeling en iets samentrekkend. De nasmaak begint zoet maar eindigt droog bitter.

Spijssuggestie vleesgerechten

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen