Alt

Alt is een Duitse bierstijl, afkomstig uit en vooral populair in Düsseldorf en omstreken. Het is een amber tot koperkleurig bier en is wat voller en ronder dan een Pale Ale. De smaak is zoetige, moutig en heeft tonen van karamel. Alt is een bovengistende bierstijl, die lange tijd koud gelagerd wordt. Hierdoor lijkt het veel op een ondergistend bier, maar dat is het dus niet.

Zicht

Alt is amberkleurig tot koperkleurig. Het bier heeft een romige schuimkraag, die snel inzakt.

Geur

De aroma's zijn vooral moutig, denk aan karamel en toast. Ook hoparoma's zijn veel voorkomend.

Smaak

De smaak is zacht, zoet en moutig, waarbij de hopinvloeden zeke meetellen. Alt heeft een goede balans tussen de volle zoetheid van de mout en de karaktervolle bitterheid van de hop. Soms kan een Alt wat metalig zijn.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 5,0% Kleur: 25-40 EBC Bitterheid: 25-50 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Lagerglas Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Carpaccio, Spareribs Bekende voorbeelden: Frankenheim, Diebels

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Alt

7,5

Diebels Alt

Brauerei Diebels

Diebels Alt is een regelrechte klassieker. Dit is een Alt, zoals een Alt moet smaken. Zachte milde tonen van geroosterde mout, karamel en toast. Gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen