Alt

Alt is een Duitse bierstijl, afkomstig uit en vooral populair in Düsseldorf en omstreken. Het is een amber tot koperkleurig bier en is wat voller en ronder dan een Pale Ale. De smaak is zoetige, moutig en heeft tonen van karamel. Alt is een bovengistende bierstijl, die lange tijd koud gelagerd wordt. Hierdoor lijkt het veel op een ondergistend bier, maar dat is het dus niet.

Zicht

Alt is amberkleurig tot koperkleurig. Het bier heeft een romige schuimkraag, die snel inzakt.

Geur

De aroma's zijn vooral moutig, denk aan karamel en toast. Ook hoparoma's zijn veel voorkomend.

Smaak

De smaak is zacht, zoet en moutig, waarbij de hopinvloeden zeke meetellen. Alt heeft een goede balans tussen de volle zoetheid van de mout en de karaktervolle bitterheid van de hop. Soms kan een Alt wat metalig zijn.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,5 - 5,0% Kleur: 25-40 EBC Bitterheid: 25-50 EBU Gisting: Bovengistend Glas: Lagerglas Serveertemperatuur: 6 - 8 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Carpaccio, Spareribs Bekende voorbeelden: Frankenheim, Diebels

Top 3 Alt

Nieuw
8,9

Bolten Ur-Alt

Bolten Brauerei

Bolten Ur-Alt is de ongefilterde versie van de Bolten Alt. Bier met een volle, aromatische biersmaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

Ook lekkere Alt

Tweede Circus Maximus bier op blik: Mino Souro

Maximus Brouwerij uit Utrecht presenteert een nieuw bier: Mino Souro. Dit is het tweede bier op blik in de Circus Maximus-serie.

Verder lezen

150 Jaar Budelse brouwerij in het nieuwe Bier! magazine

Het najaarsnummer van Bier! magazine is weer verschenen. Dit blad vol bierige informatie staat onder meer stil bij 150 jaar Budelse brouwerij.

Verder lezen

NIEUW: Gratis speedcourse over Bockbier

Je bent natuurlijk nooit uitgeleerd als het om bier gaat! Wij hebben wat leuks voor je. Verrijk je bierkennis met een gratis speedcourse over Bockbier.

Verder lezen

De Bock is los! Welke moet je hebben?

De Bock is los! Het bockbierseizoen is nu echt in volle gang. Welke Bockbieren zijn de moeite waard en welke kun je beter laten staan?

Verder lezen