7,7

Samuel Smith Organic Chocolat Stout

Samuel Smith's Brewery (8)

Samuel Smith Organic Chocolat Stout is een donker bier met een bescheiden schuimkraag. Deze Stout is vooral zoet. Je proeft de donkere mouten, maar de wel aanwezige bitterheid gaat schuil onder een deken van vriendelijke zoetheid. Dit is een aangename metgezel voor bijzondere momenten.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Kenmerken
Biologisch
Spijzen
Vette vis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
55 cl
Drinkmoment
In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,7

Het oordeel van de Bierista's

Samuel Smith Organic Chocolat Stout is beoordeeld met een gemiddelde van 7,7 door onze Bierista's

7,8

Smaak

7,7

Zicht

7,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,3

"Chocolade, moutig, licht romig"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,3 Zicht Bruin, tweeschijn, dunne bruine schuimkraag, lichte bruis

6,8 Neus Moutig, romig

7,3 Smaak Chocolade, moutig, licht romig

8,0

"Chocolade Stout"

Jan Otten

12.698

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Donker Bruin, zwart met een dunne crème schuimkraag

8,2 Neus Chocolade, mout

8,1 Smaak Zoet en een lichte bitterheid van chocolade.

Spijssuggestie Chocolade dessert met kersen

7,9

"Er is geen ontkomen aan: een en al (donkere) chocolade uit welke ingrediënten dan ook in deze Organic Chocolate Stout uit North Yorkshire in Engeland (deel van het United Kingdom). Vraagt minstens om een lekkere plak volle chocolade erbij ter versterking van het geheel."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,9 Zicht Zwart (of wellicht heel erg donker bruin), ondoorzichtig en met wat koolzuur. De lichtbruine schuimkraag is vol en vrij stabiel. Structuur fijn naar medium.

7,9 Neus Toonaangevende geur van donkere (pure) chocolade en ook donkere mout.

7,9 Smaak Regerende smaakvolle, romige en smeuïge zetting van (Bros achtige - luchtig met gaatjes in de reep) donkere chocolade van mout en cacao extract. Een smaak die voor de liefhebber (van stevige chocolademelk) zeer aangenaam is. Hier speelt natuurlijk ook nog wat alcohol mee. Een toch wel aparte beleving om eens mee te maken.

Spijssuggestie Chocolade, brownies. Gerechten met chocolade (chocolade fondue onder meer). Chocolade desserts, bijvoorbeeld ijs. Koeken en repen met noten en/of vruchten met eventueel ook nog wat chocolade(snippers). Een kruidnotenparfait met bockbier zou hier ook heel goed kunnen.

Nog tot 31 maart bieren inschrijven voor 10e Dutch Beer Challenge

De tiende editie van de Dutch Beer Challenge staat op de planning en belooft een waar spektakel te worden.

Verder lezen

De bitterwaarden van bier worden uitgedrukt in IBU's

Bitterheid is een belangrijke smaakcomponent in bier. Wist je dat de bitterheid objectief te meten is? De waarde wordt uitgedrukt in IBU's.

Verder lezen

Gulpener Blond met een vleugje Vlierbloesem

Zet je schrap voor de nieuwste aanwinst van Gulpener: Blond Vlierbloesem, rechtstreeks uit het hart van Limburg.

Verder lezen

St. Patrick's Day kleurt Nederland groen

Op 17 maart is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland die ook in Nederland steeds meer omarmd wordt.

Verder lezen