Brouwerij Samuel Smith's Brewery

De onafhankelijke brouwerij Samuel Smith’s is opgericht in 1758 en staat in Tadcaster in North Yorkshire. Het is daarmee de oudste brouwerij in Yorkshire.

Brouwerij Samuel Smith brouwt nog altijd met gist die al sinds 1900 in gebruik is. Dit zijn de oudste giststammen in Engeland! Samuel Smith is ook de laatste brouwerij in Engeland die Yorkshire Squares gebruikt, dit zorgt voor een vollere body van de bieren.

Alle bieren van Samuel Smith’s worden uitsluitend gebrouwen met natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen.

Onze topbieren

7,8

Samuel Smith Oatmeal Stout

Samuel Smith's Brewery

Gebrouwen met bronwater (de oorspronkelijke bron in de oude brouwerij, gezonken in 1758, is nog steeds in gebruik, met het harde bronwater dat uit 25 meter onder de grond wordt gehaald); gefermenteerd in 'stone Yorkshire squares' om een bijna ondoorzichtig, heerlijk zijdeachtig en glad bier te creëren met een complex medium droog gehemelte en een bitterzoete afdronk.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,7

Samuel Smith Organic Chocolat Stout

Samuel Smith's Brewery

Samuel Smith Organic Chocolat Stout is een donker bier met een bescheiden schuimkraag. Deze Stout is vooral zoet. Je proeft de donkere mouten, maar de wel aanwezige bitterheid gaat schuil onder een deken van vriendelijke zoetheid. Dit is een aangename metgezel voor bijzondere momenten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Samuel Smith Nut Brown Ale

Samuel Smith's Brewery

Samuel Smith Nut Brown Ale is één van de specialiteiten. Het bruine bier is licht, uitstekend doordrinkbaar en zit toch vol met smaak van donkere mouten. Een beetje karamel, brood en toast en een subtiele hopbitterheid van hop van eigen bodem.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Sam's Brown Ale

Samuel Smith's Brewery

Sam's Brown Ale is een alcoholarm bier van 0,4%. Donkerbruin van kleur met mahoniehouten accenten en een aanhoudende strakke ecru schuimkraag.

Alcoholarm

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Samuel Smith Imperial Stout

Samuel Smith's Brewery

Samuel Smith Imperial Stout is diep chocoladebruin gekleurd. De complexe smaak wordt gekenmerkt door geroosterde smaken, een verfijnde hopbitterheid en invloeden van de gist. Dit rijke bier mag rekenen op een grote schare fans.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Samuel Taddy Porter

Samuel Smith's Brewery

Samuel Taddy Porter is een Porter. Een donker bier met aroma's van geroosterd mout en tonen van koffie en chocolade.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Samuel Smith India Ale

Samuel Smith's Brewery

Samuel Smith India Ale is een Extra Special Bitter. Het palet zit vol met fijne moutaroma's en de smaak wordt gekleurd door de invloeden van de beste Britse hopsoorten.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Samuel Smith Pale Ale

Samuel Smith's Brewery

Samuel Smith Pale Ale is gebrouwen met de beste biologische ingrediënten van Britse bodem. De Pale Ale is amberkleurig, heeft best wat fruitigheid en ook veel moutaroma's. De ronde bitterheid geeft deze Ale zijn karakter.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25