7,6

Samuel Smith Nut Brown Ale

Samuel Smith's Brewery (9)

Samuel Smith Nut Brown Ale is één van de specialiteiten. Het bruine bier is licht, uitstekend doordrinkbaar en zit toch vol met smaak van donkere mouten. Een beetje karamel, brood en toast en een subtiele hopbitterheid van hop van eigen bodem.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Kip en gevogelte, Vette vis, Vleesgerechten
Drinktemp.
6 °C
Volume
55 cl
Drinkmoment
Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

Samuel Smith Nut Brown Ale is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,5

Smaak

8,2

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,4

"Deze Brown Ale is heeft een stevige body en heeft tonen van gebrande mout, toast, noten en een bittertje in de afdronk. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,6 Zicht Donkerbruin en helder met een laag schuim dat inzakt.

7,6 Neus Gebrande mout, karamel en toast en noten.

7,5 Smaak Zoetje, karamel, vers gebakken brood en noten. De afdronk is zacht met een bescheiden bittertje.

Spijssuggestie Zachte milde kazen.

7,3

"Voor Engelse begrippen is dit een stevig biertje. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Helder, kastanjebruin

6,5 Neus Niets bijzonders, neutraal (ale)

7,0 Smaak Licht zurig, gebrand, cara, amandel. Enige bitterheid afk. van de walnoot.

Spijssuggestie Fish & Chips.

8,0

"Bij het zien van het bier was ik eigenlijk al verkocht. Smaak houdt een mooie balans tussen het zoet en bitter met tonen van karamel en noten."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht Ziet er schitterend uit! Robijnrood helder bier met een fijne off-white schuimkraag die gevoed wordt door kleine koolzuurbelletjes.

7,0 Neus Zoete geur van caramel en de mout. Ergens achteraf is hazelnoot te bespeuren.

8,0 Smaak Het zoetige komt ook in de smaak naar voren, hoewel het geen kleverig mondgevoel oplevert. Mooie balans tussen de bitterheid en de mout.

Spijssuggestie Samuel Smith geeft op het etiket uitgebreide spijssuggessties. Hoewel ik geen 'roasted duck on the barbecue' had. Combineert vlees van de barbecue inderdaad erg goed.

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen