Thijs Huls Winterswijk Ratum, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2770 Biercoins - 6 Reviews - #bedanktThijs
Bierista Bierdiploma

Review badges 6 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,0

"Een bijzonder bier in meerdere opzichten, de donkere kleur doet denken aan een hoog alcoholpercentage wat er niet is, de smaak doet me denken aan warme gluhwein in de wintermaanden. De frisse en met name zoetzure fruitige smaak maakt dit bier in combinatie met de geur en het zicht een echte aanrader. De schuimkraag mag van mij iets voller, waardoor het minder op een glas wijn gaat lijken op den duur."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Mooie volle rode koperen kleur, de fruitigheid spat ervan af. De schuimkraag heeft een lage stabiliteit waardoor het glas wel gauw in combinatie met de geur en smaak op een glas (gluur)wijn gaat lijken.

8,0 Neus De zoetzure aroma's van meerdere fruitsoorten, maar ook het houtachtige, zorgen voor een intense geur ervaring die de smaak alleen maar ten goede komt.

8,0 Smaak Wat je ziet en wat je ruikt dat proef je. Een zoetzuur fruitig bier, maar met een vrij laag alcoholpercentage. Ook het houtige van de deels rijping in eiken vaten proef je terug, wat voor een krachtige bijdrage aan de smaak zorgt.

Spijssuggestie Kogelbiefstuk, medium.

8,0

"Een lekker fris blondbier waarbij je het idee hebt dat je de Texelse zeelucht proeft, licht zoutig. "

Review : Texels Blond
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Een frisse gele kleur die troebel aandoet waardoor het iets van een Weizen weg heeft. De schuimkraag zakt snel in, maar er blijft een klein dun laagje schuim op het bier staan, alsof het de Texelse zee is.

7,0 Neus Een lichtzoete frisse lucht die voor mij amper waar is te nemen.

8,5 Smaak Verfrissend met een vleugje zout, maar toch ook de zoete smaak van een blond bier. Precies wat je van een bier van Texel verwacht.

Spijssuggestie Bittergarnituur.

8,0

"Voor een alcoholvrij bier een dikke vette 8! De typische fris, zure en hoppige smaak en geur van een IPA. Heel eerlijk gezegd mis ik de smaak van alcohol echt niet in deze 0.0. Mooi van kleur, enige mindere is de schuimkraag die binnen no-time in het bier verdwijnt."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Mooi goud, bijna amberkleurig en niet doorzichtig maar bijna tegen het troebele aan. Dit smaakt naar meer! Helaas valt de schuimstabiliteit erg tegen wat ik dan weer erg jammer vind.

8,0 Neus De friszure hoppige lucht van een IPA waarin de fruitsoorten door mijn neus vliegen. Heerlijk en voor mij ruikt dit naar meer!

8,5 Smaak Nogmaals, voor een alcoholvrij bier gaat dit al mijn verwachtingen te boven. Fris, zuur, en hoppig en geen moment dat ik de toevoeging van alcohol mis. De afdronk is zoals ik van een IPA gewend ben, redelijk bitter. Het rijk aanwezige koolzuur zorgt voor een verfrissend en samentrekkend gevoel in de mond!

Spijssuggestie Witvis, frisse salade, kip gerechten.

6,0

"Kraakhelder en mooi goud van kleur. Heeft wat mij betreft meer weg van een alcoholvrije pilsener dan een blondbier, al zijn er ook fruitige tonen te proeven die wat weghebben van een fris blondbier. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht Kraakhelder en goud, ziet er op het eerste zich lekker uit. Schuimstabiliteit is echter zeer laag, waardoor je de lekkere schuimkraag na het schenken zo kwijt bent.

5,5 Neus Er komt weinig geur van het bier af, maar wat ik kan ruiken is vooral granen en bitterheid van de hop.

6,0 Smaak Affligem 0.0 Blond smaakt naar een typisch alcoholvrij pilsener, waar ik meer had verwacht van het woord 'blond'. De bittere smaak overheerst.

Spijssuggestie Kersen van de eigen kersenboom, om toch nog een wat vollere smaak aan dit alcoholvrije bier te geven.

7,5

"Een goudgele tripel met een zachte smaak en flinke schuimkraag, duidelijke tonen van granen en kruiden zowel in de geur als smaak. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Mooi goudgeel, licht troebel en een flinke schuimkraag met een dunne schuimstructuur en gemiddeld tot lage schuimstabiliteit.

6,0 Neus De geur is kort tegen het zure aan. De granen en kruiden zijn wel te ruiken, maar het zuur heeft de boventoon, jammer vind ik.

8,0 Smaak Voor een alcoholpercentage van 8,2% heeft dit bier een zachte smaak met een gemiddelde afdronk. Hier kan ik wel van genieten op een zonnig terras!

Spijssuggestie Een bruine fruitmand!

8,5

"Lekker hoppig bier met een frisse smaak. Een van de lekkerste IPA's die ik tot nu toe heb gehad."

Review : Lagunitas IPA
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht Mooi goud van kleur met een lekker schuimkraag, hier krijg ik dorst van!

8,5 Neus Lagunitas IPA ruikt lekker fruitig en zacht.

9,0 Smaak Lekkere frisse maar toch hoppige smaak.

Spijssuggestie ?