Lucas Broaddrick Eindhoven, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2710 Biercoins - 6 Reviews - #bedanktLucas
American living in the Netherlands. Living my best lambic life.
Bierista Bierdiploma

Review badges 6 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
5,4

"Niet slecht voor een non-alcoholische IPA. De meeste niet-alcoholische IPA's zijn een beetje te zoet voor mijn persoonlijke voorkeur. Dit eindigt in ieder geval met een mooie bitterheid die me vertelt dat er ergens in het proces hop zit."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

4,1 Zicht wit schuim, fijne structuur, snel vervliegend. Holding met laag schuimkraag. Helder, bleekgeel.

6,0 Neus Zoet. Tropische vruchten. Een beetje umami.

5,5 Smaak Zoet, tropisch fruit. Medium carbonatatie Niet veel bitterheid. Zeer korte afdronk, al komt er meer bitter in. Grapefruit schil. Oké, veel grapefruitschil. Een beetje vanille.

Spijssuggestie barbecue. Kip. Ribben. Sterke groenten.

3,4

"Een licht bier. In het begin kreeg ik geen kruiden of karakter. Het gaat wel meer open. Iets meer koriander. Nog steeds niet veel caracao. Makkelijk te drinken zeker, zal je niet overweldigen."

Review : Steenbrugge Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

4,6 Zicht Bleek geel. Witte grove schuimstructuur, medium schuim, lage stabiliteit. Bewolkt.

4,3 Neus Tropisch fruit. Fruit roll-up. Graan, mout. Een beetje cognac.

2,9 Smaak Een beetje zoet. Een beetje mout. Een beetje fruit. Smaak lijkt delicaat. Slechts licht kruidig van het subtiele Brugse kruidenmengsel 'gruut'. Een beetje koriander, maar geen caracao. Nauwelijks bitter of parfum. Bruisend maar geen champagne. Waterig.

Spijssuggestie Lichte schaaldieren. Lichte zeevruchten. Lichte kaas. Er is niet veel nodig om het bier te overmeesteren en zijn smaak te verliezen.

7,8

"Een absolute klassieker. Een aanrader voor mij op traditionele Belgische plaatsen (waar lambiek nog niet aanwezig is). Geweldig voor de zomer. Intense smaak. Ergens tussen pale ale en blond. Rustiek."

Review : Saison Dupont
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

4,8 Zicht Goudkleurig, veel sediment. Een beetje bewolkt. Grove, witte schuimstructuur.

6,5 Neus Granen, kruiden. Een beetje banaan. Een beetje citrus.

7,6 Smaak Slightly sweet, then immediate perfume. Sweet again, banana. All the way out bitter. Aftertaste keeps going. Oily mouth feel. Mouth is warming from the alcohol mixed with the perfume bitterness. 6.5% but feels like more. Still writing, still bitter and oily.

Spijssuggestie Vis, kip. Iets substantieels om de bitterheid te verminderen. Alles wat als belgische keuken wordt beschouwd. Goede kaas.

6,5

""best beer in the world - 2104" Ik denk dat dit bier uniek is in zijn eigen categorie. Het is zeker het meest smaakvolle blonde bier dat ik heb geproefd. Beste bier ter wereld? Misschien moet ik eerst meer tests doorstaan. Kruidig en parfum, een lange bittere afdronk (op een goede manier). Dit bier is zeker vakkundig gebrouwen, zeker als je kijkt naar de consistentie. Hergist op fles, maar geen/nauwelijks bezinksel."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Goud/koper, helder. Grote schuimkraag. Crème kleur, Stabiele, grove schuimstructuur. Een beetje bewolkt, maar misschien heb ik het nu te koud.

4,9 Neus Zoet, moutig. Een beetje kruidig, koriander? Scherp metaal voor de eerste halve seconde. Een beetje rozenblaadjes. Veel banaan.

6,1 Smaak Korrelig, zoet, lange bittere afdronk. De nasmaak blijft enige tijd hangen. Iets bloemig/pefrum maar geen IPA-niveaus. Heel weinig stinkdier. Mondgevoel vooraan carbonatatie dan romig. Een beetje vettig met de bittere nasmaak. Karamel?

Spijssuggestie Persoonlijk zou ik meteen naar charcuterie springen. Wat belegen kaas en gezouten vlees.

6,4

"Een heel fris biertje dat vraagt om buiten op een terras met vrienden of in je eentje in de zon gedronken te worden. Ik was verrast door het gebrek aan bezinksel, aangezien er een tweede gisting in de fles is. De kruidige mout geeft het weisbier zijn kenmerkende neus."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Goudgeel, licht bewolkt. Schuimende top met microbubbels.

6,5 Neus Zoet en pittig, bananen en kruiden.

5,7 Smaak Schoon en fris. Lage bitterheid, nauwelijks. Begint zoet en licht fruitig. Dan slaat het kruid toe. Romig.

Spijssuggestie Perfect om buiten te zitten met vrienden en eten van de bbq. Genoeg smaak om zwaarder voedsel te weerstaan, maar ik zou het bij kip of vis houden.

6,0

"De leeuw maakt een schoon, klassiek pilsener. Geen verrassingen hier, alleen herhaalbare kwaliteit. De voor pilsener typische metalen neus springt er echter echt uit. Vergeleken met een vers Duits pilsener waar dit minder zou zijn. Toch... Ik zou deze pilsener niet wegsturen. Het brengt me terug naar eenvoudige bars en locaties waar pils het hoofdbestanddeel is."

Review : Leeuw Pilsener
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,8 Zicht Heldere, gouden, microbubbles.

4,8 Neus Klassieke pilsmouten, een beetje zuur. Iets metaalachtig.

6,4 Smaak Zoals een pils hoort te zijn. Eenvoudig, schoon, klassiek. Licht moutig, bittere afdronk. De bitterheid blijft enkele seconden hangen. Dronken gekoeld, maar niet erg koud. Wat alcohol blijft aan het einde.

Spijssuggestie Zout, eenvoudig eten. Pretzels, chips. Het eten hoeft niet subtiel te zijn, het bier heeft body. Zoute comfortfoods. Worst, aardappelen, zelfs iets vlezigs als een biefstuk.