irene stenvers Amsterdam, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2520 Biercoins - 7 Reviews - #bedanktIrene
Ik ben al jaren film producent. Als pure liefhebber van bier ben ik begonnen aan mijn bierista cursus begonnen. Maar totaal geïnspireerd om een stap verder te gaan. Mijn grote voorkeur gaat uit naar Blond bieren en abdijbieren. Maar door de cursusinformatie denk ik dat ik toch ook me moet gaan richten op de stout bieren en de bieren op vaten. Ik ben nog steeds geen fan van IPA. Tot slot ben ik ook een groot voorstander en liefhebber van de alcoholvrije bieren. Sommigen zijn heel erg goed gelukt en anderen moeten nog een beetje doorontwikkelen. Ik ben super blij dat hier steeds meer variatie in komt.
Bierista Bierdiploma

Review badges 7 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
6,5

"Bij een pittig gerecht is dit een heerlijk bier gebleken. De naam doet vermoeden een scherp biertje maar dat valt reuze mee. Lekker fris blond bier."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht Het is een blond bier en daardoor kun je er niet doorheen kijken. Het is licht geel richting wit.

6,5 Neus Zonder zoet te zijn, ruikt het wel een beetje zoet.

6,5 Smaak Het is niet pittig zoals de naam doet vermoeden. het heeft een zoetige ondertoon.

Spijssuggestie Bij pittig eten erg lekker. Het haalt scherp in het gerecht wel naar voren.

8,0

"Wat een heerlijk zacht blond biertje. Deze zou ik zelf nooit hebben uitgekozen maar het zat in een bestelling met allemaal verschillende blonde bieren. En het was echt heel erg lekker. Ik zou zowieso iedereen die niet bekend is met bier drinken eerder iets blonds aanraden. En deze is dan wel extra lekker. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,0 Zicht Het is een blond bier waar je niet doorheen kunt kijken. Maar zou het niet omschrijven als troebel. Letterlijk blond.

7,0 Neus De geur heb ik bestempeld als een 7. Het ruikt heerlijk, maar niet heftig.

8,0 Smaak Zoals ik al aan gaf. Een hele zachte smaak. Op de fles staan die aangeven dat zou vermoeden dat het hier naar smaakt: caramel of koriander. Maar ik kan dat er niet specifiek uit halen.

Spijssuggestie Heerlijk bij de borrel. Een blond bier waar je een gezellige avond mee kan beginnen.

7,0

"Heerlijk niet al te zwaar bier. Net gegeten met een risotto. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur

7,0 Zicht Troebel, licht geel (bijna wit) bier.

7,0 Neus Fris ruikend. Wat mij betreft zoals bier hoort te ruiken. Kruidig maar zacht.

7,0 Smaak Licht, soepel past bij de zomer wat mij betreft maar ook bij zwaarder eten. Balanceert erg goed. Een lichte smaak van citroen (in de verte).

Spijssuggestie Het lijkt goed te passen bij risotto. Het lijkt het zware van risotto te neutraliseren. Maar het zal goed gaan met een salade.

7,8

"Heerlijk bier voor na het eten wat mij betreft. Zachte smaak die ik niet had verwacht. Beetje chocolade en koffie smaak. Maar dat was allemaal zacht. Niet een bier waar je de hele avond van door blijft drinken maar wel heerlijk na een gezellige avond tafelen. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Hele mooie donker bruine kleur met een vleugje donker rood. Tegen het zwart aan. Super mooi!

8,0 Neus Het ruikt heerlijk. Koffie en chocolade. Lijkt heftig zeker voor iemand die altijd thee drinkt en nooit koffie. Maar in deze drank is al het mooie van koffie over gebleven. Door de geur is de smaak vol en af.

8,1 Smaak Heerlijke smaak. Zoals gezegd voor mij wel op een specifiek moment op de dag. Na het eten. Misschien komt dat door de koffie smaak. Maar het is zacht en aangenaam. Voor de nog niet volleerde bierkenner was dit een enorme stap buiten mijn comfort zone, maar een geslaagde.

Spijssuggestie Ik zou het zoals gezegd na het eten drinken. Misschien bij een chocolade toetje. Niet bij kaas. Daar passen andere bieren beter bij. Alhoewel ik kaas bijna bij alles lekker vind. Misschien past het heerlijk bij buikspek uit de oven.

4,5

"Dit was het bierjte waar ik echt naar uitkeek deze zomer. Ik had hoge verwachtingen. Maar wat mij betreft hebben ze de plak misgeslagen. Het is veel te zoet. Als ze deze versie iets minder zoet zouden maken dan zou het fijn zijn. Want ik vind het geweldig dat Leffe met een 0.0 variant was gekomen. Maar ik zou het nooit meer kopen omdat het te zoet is."

Review : Leffe Blond 0.0%

8,0 Zicht Het is een mooi blind biertje om te zien. Geel en doorzichtig met een mooie kraag.

5,0 Neus Het rook wel lekker.

4,5 Smaak Zoals gezegd veel te zoet.

Spijssuggestie Nergens bij want ik zou het niet meer bestellen.

8,5

"Orval vind ik een van de lekkerste bieren die er is. Het is fris, maar heeft een zware smaak en het ruikt zo heerlijk. Ik hou van de herfst. Het is mijn favoriete jaargetijde. En daar past dit biertje heel erg goed bij. Bij lekker uitgebreid borrelen of tafelen. "

Review : Orval
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,0 Zicht Het is een troebelbiertje. Geel tegen oranje aan.

8,0 Neus Het ruikt als fris. Het is een bier dat goed past bij herfst. Lekker bij een vuurtje. Het heeft een sterke geur. Zoet/ zuur.

8,0 Smaak De smaak is fris. en het heeft een fijne nasmaak.

Spijssuggestie Ik weet dat de abdijkaas van Orval heerlijk is. Zoals ik al heb aangegeven is het wat bij betreft heerlijk bij de herfst past. En daarmee dus ook de spijzen die bij de herfst passen. Dus ietsje zwaarder tafelen. Wat mij betreft geen mosterd bij de kaas.

7,5

"Heineken 0.0 is heel prima 0.0 bier. Het lijkt echt alsof je een biertje drinkt. Maar aan de andere kant ook niets bijzonders."

Review : Heineken 0.0%

8,0 Zicht Ziet er echt uit als pils. Maar weinig schuimkraag.

6,5 Neus Weinig kenmerkende geur.

7,5 Smaak Smaak is prima, maar meer dan 2 is niet lekker.