Femke van der Heide Culemborg, Nederland

Bierista - 6 Badges - 3235 Biercoins - 4 Reviews - #bedanktFemke
Bierista Bierdiploma
Badge Texels
Badge Speedcourse Leffe
Badge Bierquiz 2019
Badge Bierquiz 2020
Badge Uiltje - Untappd

Review badges 4 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,3

"Brugse Zot Blond is terecht een klassieker. Het biertje is lekker en toegankelijk, met een niet al te hoog alcoholpercentage, maar wel rijk aan smaak. Het koolzuur maakt het sprankelend en lekker op een zomerse dag."

Review : Brugse Zot Blond
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Het bier heeft een mooie goudkleurige tint. De schuimkraag is weinig substantieel en verdwijnt snel.

7,0 Neus Het bier ruikt licht kruidig, maar niet heel bijzonder.

7,5 Smaak Brugse Zot is een verfrissend bier wat goed doordrinkt. Het is rijk aan koolzuur. Ook smaakt het kruidig. Al met al een lekker en toegankelijk biertje.

Spijssuggestie Dit bier laat zich goed combineren met gekruide gerechten en zoete desserts.

8,2

"Kapittel Pater is een lekker toegankelijk biertje. De smaak van het bier is minder intens en zoet dan wat je zou verwachten bij haar kleur. Desalniettemin is het een lekker en goed doordrinkbaar bier, met een kruidige en lichtzoete smaak."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,8 Zicht Het bier heeft een mooie kleur, het ziet aantrekkelijk bruin met hinten van koper.

8,6 Neus Kapittel Pater heeft een aangename kruidige en lichtzoete geur.

7,7 Smaak Het bier bevat minder alcohol dan je zou verwachten bij deze kleur, en daardoor is de smaak wat minder intens dan waar ik persoonlijk van houd. Dat maakt wel dat het bier heel toegankelijk is. De smaak is kruidig en lichtzoet.

Spijssuggestie Dit bier zou ik combineren met een stoofpotje. De kruidigheid en lichte zoetheid zullen de smaak van het stoofpotje complementeren. Daarnaast wordt de maaltijd niet te zwaar doordat het biertje maar 6 procent alcohol bevat en goed doordrinkt.

7,0

"Hoewel je met het label en de naam misschien een witbier of weizen zou verwachten, is Chimay Wit een Tripel bier. Het bier is vrij bitter, vooral in de nasmaak blijft de bittere toon hangen. Daarom zal hij vooral bij liefhebbers van IPA goed in de smaak vallen, maar wat minder bij mijzelf. Ik vind dat de bitter- en zoetheid onvoldoende in balans zijn."

Review : Chimay Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,3 Zicht Met zijn amberkleur en goede witte schuimkraag ziet Chimay Wit er aantrekkelijk uit.

8,0 Neus Deze tripel ruikt erg lekker, met kruidige tonen.

6,2 Smaak Het eerste wat opvalt is dat het bier na een kort zoetje vrij bitter is, ook in de nasmaak. Dit geeft ook bij het doordrinken een wat wrange smaak. Hoewel het bier ook kruidige en fruitige tonen heeft, neemt de bitterheid de overhand - te veel naar mijn smaak.

Spijssuggestie Ik zou dit biertje combineren met een kruidig gerecht, zodat de kruiden elkaar kunnen complementeren. Daarnaast kan zo'n gerecht een mooie tegenhanger zijn van het bittere in dit biertje.

7,8

"Dit smaakvolle biertje heeft wat meer diepgang dan de meeste blond bieren, maar is uitnodigender dan bijvoorbeeld een IPA. De fruitige en hoppige aroma's maken dit een goed drankje voor op een zomerse dag, maar zeker ook als het buiten koud is zal deze goed smaken. Op Untappd ontvangt Tongerlo Lux 3,52 van de 5 sterren, ik vind hem meer waard met een 7,8 van de 10. Al met al een aanrader!"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Tongerlo Lux heeft een mooie kleur, iets donkerder dan een klassieke blond, maar geler van kleur dan amberbier.

8,0 Neus Het bier ruikt hoppig. De geur is uitnodigend.

8,0 Smaak Als je een slok neemt proef je eerst een zoete en hoppige smaak, in de nasmaak proef je brood. Vanaf de tweede slok maakt de zoete smaak meer ruimte voor de bittere hoparoma's. Het bier is rijk aan koolzuur, wat een prikkelend mondgevoel geeft en het biertje spannend houdt.

Spijssuggestie Een zomerse salade is een goeie aanvulling op dit lekkere biertje met fruitige en bittere aroma's.