Ben van der Steenstraeten Amsterdam, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2520 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktBen
Bierista Bierdiploma

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,6

"In het kort: De Gluiperd van Brouwerij Hommeles is een fruitige tripel. Volgens het etiket zou dit bier redelijk bitter moeten zijn ( 48 EBU), maar dat valt bij het proeven er niet uit op te maken. Het bier is soepel en heeft die bekende tripelgeur en smaak met fruitige tonen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,7 Zicht De Gluiperd neigt bijna naar amberkleuring en is door te kijken. Lijkt niet troebel te zijn.

7,2 Neus Een typische kruidige geur. Er zijn heel licht fruitige- en honige tonen te herkennen.

8,5 Smaak Her bier is zacht en zoet. Er valt uit op te maken dat de brouwer appel en peer verwerkt heeft in zijn bier. De smaak is niet heel fors, maar er is wel een zacht, fris en vooral fruitig boeket te proeven.

Spijssuggestie Bij dit net iets zoetere bier zou ik een zacht en smaakvol kaasje (bijvoorbeeld port salut), asperges of dan uiteraard de combinatie van deze twee: asperges in een stevige kaassaus aanraden.

6,7

"De Super-Owl van brouwerij het Uiltje is een fris bier. De nasmaak is fruitig. Je proeft tropische tonen. Voor mijn smaak richt het bier zich teveel naar het bittere en fruitige. Maar desalniettemin is dit bier een goeie dorstlesser op een warme zomerdag."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,2 Zicht Lichte kleur met een beetje troebel.

5,0 Neus Veel fruitige tonen kan je ruiken, met in het bijzonder citrustonen.

6,2 Smaak Je kan duidelijk de grapefruit tonen uit dit biertje halen. Veel hop is duidelijk te proeven.

Spijssuggestie Dit frisse bier zou goed passen bij een salade. Verder zou dit ook goed samengaan met wat vettigere versnaperingen: een vettig kaasje, vis of een stuk kip van de BBQ zouden hier ook goed bij te combineren zijn.

7,5

"Saison Dupont heeft lichte kruidige- en sterkere citroentonen. Het is een lekker licht en fruitig bier. Het drinkt vrij soepel weg en er zijn verschillende smaken te proeven. Dit bier begint met een moutig smaak in de mond. De afdronk wordt hoppiger en eindigt met frisse tonen van citroen."

Review : Saison Dupont
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Saison Dupont is een mooi goudgeel ondoorzichtbaar bier met een stevige schuimkraag die ontstaat bij het inschenken.

6,2 Neus De geur van dit bier is kruidig en hier vallen de citroenachtige tonen in te herkennen.

7,8 Smaak Saison Dupont heeft body. Het bier is moutig bij het begin van het proeven en in de afdronk worden de hoptonen en citroentonen goed merkbaar. Samen met de kruidige geur maakt dit een lekker fris en soepel bier dat heerlijk bij de warmere temperaturen gedronken kan worden.

Spijssuggestie Dit bier zou ik aanraden bij een vettigere vis of kaas of bij een salade.