8,3

Jopen de Kruistocht van Thomas - White Oaked

Jopen Bier (218)

Jopen de Kruistocht van Thomas - White Oaked is een Quadrupel. Het bier heeft een alcoholpercentage van 10,0%.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,3

Het oordeel van de Bierista's

Jopen de Kruistocht van Thomas - White Oaked is beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 door onze Bierista's

7,9

Smaak

7,7

Zicht

8,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"stevig quadrupel goed van smaak zacht gebrand eikenhout fruitig "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,6 Zicht Bruin helder schuimkraag snel inzakkend

7,2 Neus vanille zoet

7,7 Smaak Zacht fruitig gebrand eikenhout

Spijssuggestie geen gewoon van genieten

8,7

"Dit bier heeft mijn vader een jaar lang laten liggen (rijpen), wat prima kan met dit soort bieren. Het is een lekkere quadrupel waar je de houttonen goed proeft. Het bier is krachtig en intens en heeft een aangename licht bittere afdronk. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Kruidig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Kastanjebruin, helder met een laagje wit schuim dat weg zakt tot een ringetje.

8,7 Neus Hout, drop, salmiak, dadels, vanille, kruidig, hout en een hint alcohol.

8,8 Smaak Zoals hier bier ruikt, smaakt het ook. Dus zien bovenstaand.

Spijssuggestie Patatje stoofvlees

9,7

"Een biertje helemaal naar mijn smaak. Heerlijk zoet en vol van smaak."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,7 Zicht Kastanjebruin, troebel met een cappuccino-kleurige schuimkraag.

9,7 Neus Met de smaak van hopjesvla, kruiden, mout.

Smaak Koffie, chocolade en een volle smaak, lekker dik.

Spijssuggestie Smaakt prima zonder poespas.

7,1

"zoet, lichte krenten, chocolade in nasmaak"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht bruin, helder, dunne schuimkraag en lichte bruis

7,1 Neus karamel, zoet

7,1 Smaak zoet, lichte krenten, chocolade in nasmaak

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen