8,1

Jopen Black It Up

Jopen Bier (218)

Jopen Black It Up is een Double IPA van 8,5%. Laat je niet afschrikken door de donkere look van dit bier. Dit is geen stout, maar een dubbel IPA verscholen achter een mooie diepzwarte kleur. Deze double IPA brengt je een bak aan hopsmaken afgetopt met een beetje roast.

Details

Brouwerij
Alcohol
8.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,1

Het oordeel van de Bierista's

Jopen Black It Up is beoordeeld met een gemiddelde van 8,1 door onze Bierista's

8,3

Smaak

7,8

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Een mooie black IPA bom vol smaak. een geniet bier"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Mooi donker bier met rijke schuim kraag

8,5 Neus Rijpe kersen, chocolade en een bittertje

9,0 Smaak Begint licht zoet, tonen van koffie en karamel met een mooie licht bittere (koffie achtige) afdronk

Spijssuggestie Om van te genieten, met een chocolade dessert

7,7

"Mooie dark ipa, vol van smaak, niet te bitter. "

Maykel Boes

14.620

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Zwart met een beige schuimkraag.

7,5 Neus Gebrande mout, licht citrus.

8,0 Smaak Aandronk van gebrande mouten, licht koffie. Fruitigheid kom er lichtjes doorheen en sluit af met een goede bitter.

8,0

"Een mooie combinatie van de fruitigheid van de hop en de geroosterde smaak van de mout. Het hoge alcoholpercentage zorgt voor een volle body."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Donker roodbruin, bijna zwart, bier met een volle crèmekleurige schuimkraag die mooi blijft staan.

8,0 Neus Een fruitige citrusgeur komt boven de geroosterde geur van de mout uit. Daarna volgt een lichte chocoladegeur.

8,0 Smaak Naast de bitterheid van zowel hop als de geroosterde mout zorgen deze ingrediënten ook voor een fruitige citrussmaak en zachte chocoladesmaak. De body is vrij vol met een fijne koolzuurprikkeling. De nasmaak is bitter met een fruitigheid die richting grapefruit gaat.

Spijssuggestie Mosselen, stevige kazen.

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen